Getligaen

Preview semifinaleserie: Lørenskog – Vålerenga

HockeyNorge.no tror Lars Erik Spets (t.v) og Lørenskog tar seg til finalen på bekostning av Filip Gunnarsson og Vålerenga.

Lørenskog – Vålerenga får nok de fleste til å smile bredt. Erkerivaler de siste årene og ingen legger noe i mellom når disse lagene møtes. Det kommer til å bli liv både på tribunen og isen. Lørenskog slet en smule mot Stjernen, mens Vålerenga kjempet seg til fire seire over Frisk Asker. Dette blir jevnt!

Les også: Preview semifinaleserie: Stavanger – Storhamar

Sesongens 5 innbyrdes kamper:
28. Oktober 2015 – Lørenskog – Vålerenga – 4-0
26. November 2015 – Vålerenga – Lørenskog – 1-2 etter straffer
01. Desember 2015 – Vålerenga – Lørenskog – 4-1
05. Januar 2016 – Lørenskog – Vålerenga – 1-2
06. Februar 2016 – Vålerenga – Lørenskog – 1-2

Tre oppgjør på Jordal har endt med en seier og ett straffetap til Vålerenga og en seier og en straffeseier til Lørenskog. Totalt 4-5 i poeng og total målscore på 6-5 fordel Vålerenga.

To oppgjør i Lørenskog har endt med en seier til Lørenskog og en seier til Vålerenga. Totalt 3-3 i poeng og total målscore på 5-2 fordel Lørenskog.

Totalt står Vålerenga med to seire og ett straffetap og Lørenskog med to seire og en straffeseier. 7-8 i poeng og total målscore på 8-10 fordel Lørenskog.

Overtall:
Lørenskog står med 18,48% uttelling gjennom seriespillet, men 4,8% uttelling i oppgjørene mot Vålerenga. I sluttspillet står Lørenskog med 21,43% uttelling.

Vålerenga står med 16,13% uttelling gjennom seriespillet, men 8,0% uttelling i oppgjørene mot Lørenskog. I sluttspillet står Vålerenga med 37,50% uttelling.

Undertall:
Lørenskog står med 83,67% uttelling gjennom seriespillet, men 92,00% uttelling i oppgjørene mot Vålerenga. I sluttspillet står Lørenskog med 92,86% uttelling.

Vålerenga står med 86,74% uttelling gjennom seriespillet, men 95,2% uttelling i oppgjørene mot Lørenskog. I sluttspillet står Vålerenga med 84,38% uttelling.

Utvisninger:
Lørenskog står med totalt 702 utvisningsminutter gjennom seriespillet. Av disse har 78 minutter kommet i kamper mot Vålerenga. I sluttspillet står Lørenskog med totalt 140 utvisningsminutter.

Vålerenga står med totalt 589 utvisningsminutter gjennom seriespillet. Av disse har 73 minutter kommet i kamper mot Lørenskog. I sluttspillet står Vålerenga med totalt 99 utvisningsminutter.

Målvakter:

Jeff Jakaitis, Lørenskog. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no
Jeff Jakaitis, Lørenskog. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no

Jeff Jakaitis, Lørenskog har en redningsprosent på 90,8% og 2,46 innslupne mål på 40 kamper. I sluttspillet står han med en redningsprosent på 91,8% og 2,33 innslupne på seks kamper.

Joachim Svendsen, Lørenskog har en redningsprosent på 95,0% og 1,15 innslupne mål på seks kamper. I sluttspillet har ikke Svendsen fått sjansen.

Steffen Søberg, Vålerenga har en redningsprosent på 92,4% og 2,16 innslupne mål på 43 kamper. I sluttspillet står han med en redningsprosent på 92,6% og 2,26 innslupne mål på seks kamper.

Jørgen Moflag, Vålerenga har en redningsprosent på 100% og 0,00 innslupne mål på en kamp. I sluttspillet har ikke Moflag fått sjansen.

Poengplukkere (seriespillet):
1. Tony Romano, Lørenskog – 55 poeng (17+38)
2. Nathan Lognpre, Lørenskog – 49 poeng (14+35)
3. Jørgen Karterud, Vålerenga – 40 poeng (20+20)
4. Robin Dahlstrøm. Lørenskog – 39 poeng (20+19)
5. Tobias Lindström, Vålerenga – 38 poeng (19+19)

Poengplukkere (sluttspillet):
1. Tobias Lindström, Vålerenga – 8 poeng (4+4)
2. Mathias Trygg, Vålerenga – 7 poeng (2+5)
3. Mats Frøshaug, Lørenskog – 6 poeng (3+3)
4. Morten Ask, Vålerenga – 6 poeng (3+3)
5. Martin Laumann Ylven – 6 poeng (3+3)

Poengplukkere innbyrdes oppgjør (Topp tre fra hvert lag):
1. Steffen Thoresen, Lørenskog – 3 poeng (2+1)
2. Stefan Espeland, Lørenskog – 3 poeng (1+2)
3. Tony Romano, Lørenskog – 3 poeng (0+3)

1. Tobias Lindström, Vålerenga – 3 poeng (2+1)
2. Jonas Knutsen, Vålerenga – 3 poeng (2+1)
3. Martin Laumann Ylven, Vålerenga – 2 poeng (2+0)

Totalt har 13 spillere hos Lørenskog notert seg for poeng mot Vålerenga. Totalt har tolv spillere hos Vålerenga notert seg for poeng mot Lørenskog.

Analyse:

Martin Laumann Ylven, Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no
Martin Laumann Ylven, Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no

Lørenskog mot Vålerenga. Erkerivaler de siste årene hvor det er mye gamle bånd og mange vonde minner. Flere spillere i Lørenskog har kommet fra Vålerenga, mens Martin Laumann Ylven gikk andre vei før denne sesongen. Dette er en serie ingen av lagene vil gå tapende ut av, så spørs det da. Er det Espen Knutsen eller Kenneth Larsen som kan juble til slutt og som skal spille finaler?

(Saken fortsetter under bildet)

Lørenskog-trener Kenneth Larsen. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no
Lørenskog-trener Kenneth Larsen. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no

Begge lag har to meget gode keepere i Jeff Jakaitis og Steffen Søberg. Vi tror Søberg holder ett jevnere høyt nivå en Jakaitis, men om han også kommer i storform i løpet av denne semifinaleserien vil det bli scoret svært lite mål.

(Saken fortsetter under bildet)

Steffen Søberg, Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no
Steffen Søberg, Vålerenga. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no

Lørenskog har ett mye bedre lag på papiret, både defensivt og offensivt, spesielt da kanskje offensivt. Vålerenga har igjennom hele sesongen sagt at de «kjemper for hverandre», og de har klart det. Tidvis. Lørenskog har sterke spillere som Romano, Frøshaug, Lognpre, Dahlstrøm. Vålerenga har Karterud, Ylven og Lindström.

En ting som blir svært viktig for begge lag i denne semifinaleserien er å holde seg langt unna utvisningsboksen da dette fort kan bli en meget avgjørende faktor. Dette kommer til å bli en svært jevnt semifinaleserie og vi tror dette går hele veien til syv kamper.

(Saken fortsetter under bildet)

Vålerenga-trener Espen Knutsen. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no
Vålerenga-trener Espen Knutsen. Foto: Kenneth Myhre, kennethmyhre.no

Vårt tips:
Lørenskog har hjemmebanefordelen, samtidig som det pleier å være mye Vålerenga-supportere på tribunen. Det samme gjelder motsatt vei, så spørs det hvor mye denne hjemmebanefordelen gir.

Vi tror Lørenskog slår Vålerenga 4-3 i kamper.


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.