NB! Vi takker for at dere følger med på de sakene vi leverer. Til info så har vi IKKE lov til å oppmuntre dere lesere til å "klikke" på våre annonser, men dette er vår eneste inntektskilde utenom våres verdifulle sponsorer til mesterskap.
CHL

Lørenskog raknet i midtperioden

TPS Turku vant meget fortjent mot Lørenskog fredag kveld. Foto: Thomas Kruse | krusesfoto.no
TPS Turku vant meget fortjent mot Lørenskog fredag kveld. Foto: Thomas Kruse | krusesfoto.no

Lørenskog holdt relativt greit følge med TPS Turku i 36 minutter, så sa det stopp.

Lørenskog – TPS Turku 0-6 (0-1,0-4,0-1) | Skudd: 22-34 (8-8,9-18,5-8)
09.09.16 | CHL | Lørenskog ishall | 550 tilskuere

Bildegalleri fra fotograf Thomas Kruse | krusesfoto.no | SportsNorge.media

Bili Tygri Liberec og kveldens motstander TPS Turku var allerede kvalifiserte for sluttspillet innen denne siste kampen i Gruppe H.

For Lørenskog sin del handlet det kun om å avslutte årets gruppespill med stil – og å høste viktig erfaring.

I bortemøtet med kveldens finske motstander tapte Lørenskog med 4-1, ellers tok romerikingene poeng borte mot Bili Tygri Liberec i sin første kamp etter overtidstap – og sist tirsdag ble det hjemmetap for samme motstander.

Dagens vertskap hang bedre med fra start enn mot Liberec sist, men det var et gjestende TPS som allerede hadde innkassert gruppeseieren som entret Lørenskog ishall denne fredagskvelden.

TPS sørget for førsteperiodes eneste scoring etter 5:26 spilt ved Patrik Virta, men med 3:55 igjen av perioden burde først Stefan Espeland ha utliknet. Backen flesket først til med en herlig dragning, men skuddet ble for enkelt for Oskari Setänen.

Sekunder senere fosset Jason Krog alene igjennom mot Setänen, men spilleren med 223 NHL-kamper maktet ikke overliste TPS sin sisteskanse.

(Saken fortsetter under bildet)

Stefan Espeland med en herlig dragning, synd ikke det påfølgende skuddet traff nettmaskene. Foto: Thomas Kruse | krusesfoto.no
Stefan Espeland med en herlig dragning, synd ikke det påfølgende skuddet traff nettmaskene. Foto: Thomas Kruse | krusesfoto.no

IKKE MARGINENE MED

Lørenskog hang meget bra med i midtperioden – og begge lagene hadde store sjanser. Jeff Jakaitis sto som en levende vegg og holdt sitt Lørenskog inne i kampen, men fremover hadde ikke hjemmelaget marginene med seg.

Spesielt etter drøye seks minutter spilt da Joacim Sundelius i overtall var millimetre fra utlikning, men pucken trillet langs mållinjen og ut.

Den store forskjellen på lagene så langt var at TPS omsatte noen sjanser til scoringer, så også tilfellet etter 12:38 av midtperioden da video måtte til for å kreditere Tomi Kallio som kveldens andre TPS-målscorer, i overtall.

RAKNET TOTALT

Lørenskog startet oppgjøret mot det finske storlaget meget positivt, men det raknet totalt mot slutten av midtperioden.

På tiden 36:04 sørget TPS for scoring i undertall ved Erik Thorell, 1:33 senere økte Ilkka Heikkinen til 0-4 i overtall – og fattige 16 sekundere lyste det plutselig 0-5 på måltavla etter scoring av Jasper Lindsten.

FORNØYDE PÅ 0-6

Den siste perioden var kun 4:26 gammel da ellers stødige Jakaitis glapp totalt med snapphansken på skudd fra Ilkka Pikkarainen, dermed 0-6! Dette ble kampens siste scoring – og tydelig at finnene var fornøyd med dagens innsats.

– TAR MED OSS MASSE POSITIVT

Lørenskog tapte mot en klart bedre motstander, men hjemmelaget hadde sine solide sjanser før det raknet totalt.

– Jeg burde blant annet ha satt inn utlikning til 1-1, men det ville seg ikke, sier Lørenskogs bestemann Joacim Sundelius (25) til HockeyNorge.no.

– Deretter avgjør TPS kampen mot slutten av midtperioden med tre altfor enkle scoringer og vi ble litt frustrerte grunnet dette.

– Det sto i hvert fall ikke på mulighetene for oss, men det viste samtidig den store forskjellen på lagene, de omsatte sine sjanser til mål og alt i alt så gir 0-6 et riktig bilde av kampen, fortsetter Sundelius.

(Saken fortsetter under bildet)

Jocim Sundelius. Foto: Thomas Kruse | krusesfoto.no
Jocim Sundelius. Foto: Thomas Kruse | krusesfoto.no

– Hva sitter dere igjen med etter denne CHL-opplevelsen Joacim?

– Vi tar med oss masse positivt og det er ikke verdens undergang å tape for motstandere som Liberec og TPS. Vi klarte også å ta med oss et poeng i Tsjekkia.

– Det å møte så skikkelige spillere er nok morsomt å se på, men veldig vanskelig å spille mot, avslutter en smilende Joacim Sundelius ovenfor HockeyNorge.no.

Ps. Sist kamp mot Liberec ble sett av 1047 tilskuere i Lørenskog ishall, under kveldens kamp dukket kun 550 opp!

Kampfakta:

Lørenskog – TPS Turku 0-6 (0-1,0-4,0-1)
09.09.16 | CHL

Skudd: 22-34 (8-8,9-18,5-8)

Mål 1. per.: 0-1 (05:26) Patrik Virta (Julius Vahatalo, Miro Keskitalo).

Mål 2. per.: 0-2 PP1 (32:38) Tomi Kallio (Ilkka Heikkinen, Patrik Virta), 0-3 SH1 (34:34) Erik Thorell, 0-4 PP1 (37:37) Ilkka Heikkinen (Patrik Virta, Eric Perrin), 0-5 (37:53) Jasper Lindsten (Miro Keskitalo, Henrik Tallinder).

Mål 3. per.: 0-6 (44:26) Ilkka Pikkarainen (Erik Thorell)

Utv.: LIK 5×2 min., TPS 4×2 min.
Dommere: Wolmer Edqvist og Per Gustav Solem (Knut Einar Bråten og Jon Kilian).


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.