Unggutta i USA/Canada

Mathias Emilio gjør det skarpt i USHL

Mathias Emilio Pettersen. Foto: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

På de fem siste kampene har Mathias Emilio Pettersen (16) notert seg for 6 målpoeng i USHL.

Les også: HockeyNorge.no dekker kun landslag og landslagsspillere fremover

Les også: Troppen til 4-nasjoners i Danmark

Manglerud-gutten har blitt en hit i USHL og på 39 kamper for Omaha Lancers har den eminente teknikeren sørget for 16 målpoeng, jevnt fordelt på scoringer og assist.

På de siste fem kampene har Mathias Emilio scoret tre ganger og levert tre assists.

Mathias Emilio viser denne sesongen at han i tillegg har tatt store steg fysisk – og at han leverer like mange assist som scoringer vitner bare om den meget kloke lagspilleren han er, faktisk burde han hatt langt flere assist på de opplagte mulighetene han ofte serverer sine medspillere.

Det gjenstår syv kamper i grunnspillet for Omaha Lancers, som per tiden ligger dårligst plassert i Western Conference – og mens det norske U18-landslaget skal spille tre kamper i danske Aalborg 9.-11. februar, spiller Mathias Emilio kamper mot Tri-City og Lincoln Stars (Ludvig Hoffs tidligere klubb). Allerede i kveld spiller Lancers hjemme mot Sioux City i Ralston Arena – og på hjemmebane dukker gjerne 4000 tilskuere opp til kamp.

Så selv om Mathias Emilio ikke får deltatt med det norske U18-landslaget til kamper mot Hviterussland, Latvia og Danmark, får han mer enn solid nok matching i USHL opp mot det kommende U18 VM i slovenske Bled 7.-13. april.

Fakta om USHL


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.