NHL Allsvenskan (SWE)

Kristian draftet av Washington Capitals


NB! Vi takker for at dere følger med på de sakene vi leverer. Til info så har vi IKKE lov til å oppmuntre dere lesere til å "klikke" på våre annonser, men dette er vår eneste inntektskilde utenom våres verdifulle sponsorer til mesterskap.
Lørenskog anno 2012, her er Kristian Røykås Marthinsen (høyre) sammen med Mathias Emilio Pettersen (midten) og Jonas Grønstad. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

17-årige Kristian Røykås Marthinsen ble valgt av Washington Capitals under årets NHL-draft.

Den tidligere Lørenskog-spilleren ble plukket ut i syvende runde som Capitals siste valg i årets draft. Dette betyr i klartekst at hovedstadklubben sikret seg rettighetene til den 17-årige vingen.

Til daglig spiller Røykås Marthinsen for Almtuna IS, en klubb han kom til fra Lørenskog til 2015/16-sesongen.

Sist sesong fikk han sin A-lagsdebut i Allsvenskan – og Røykås Marthinsen fikk den best tenkelige starten da han sørget for 3-1-scoringen i 6-4-seieren borte mot Södertälje SK 13. januar. Det ble med denne ene kampen for unggutten i Allsvenskan sist sesong, men det blir nok langt flere kamper i den nest øverste svenske ligaen kommende sesong.

I J18 Elit sørget han for 12 målpoeng (8+4) på 15 seriekamper, i J18 Allsvenskan ble det fem målpoeng (2+3) på 13 seriekamper – og i J20 Elit-ligaen noterte han seg for 18 målpoeng (13+5) på 19 seriekamper.

Røykås Marthinsen spilte også VM for det norske U18-landslaget i Bled i april – og på fem kamper scoret stortalentet fem mål og leverte tre assists på fem kamper.

Kilde: eliteprospects.com


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.