Getligaen

Før Runden (#2)

Storhamars Christian Larrivée assisterte til samtlige fire scoringer under åpningskampen mot Vålerenga, blir det flere målpoeng ikveld? FOTO: Fredrik Hagen

Det er klart for den andre serierunden i årets GET-liga.

Storhamar – Lillehammer
Tirsdag, kl 19:00, TV2 Sportskanalen

Storhamar serieåpnet borte mot Vålerenga og tok med seg alle poengene hjem til Hamar. Lillehammer på sin side måtte nøye seg med to poeng etter å ha slått Manglerud på straffer. Tirsdag er det klart for sesongens første Mjøs-derby og på forhånd er Storhamar favoritter, men som alle andre derby-oppgjør kan disse oppgjørene leve sine helt egne liv og kampen kan vippe begge veier.

Christian Larrivée hadde en forrykende serieåpning mot Vålerenga, så får vi se om han kan fortsette å produsere tirsdag kveld, eller om Lillehammer klarer å demme opp trusselen fra Storhamar og ta med seg poengene hjem. Vi tror Storhamar tar hjem denne kampen.

– Vi gleder oss til å komme hjem til CC Amfi og få startet der, med all den støtten som alltid er der! Det blir en tøff kamp mellom to gode lag, det er ett stort derby igjen som vi skal gå seirende ut av, sa Mikkel Søgaard til HockeyNorge.no om kampen.

Statistikk:

 • Poengkonge: Christian Larrivée 4 poeng (0+4) – Brett Cameron 2 poeng (2+0)
 • Sinnatagg: Christian Larrivée, 4 utvisningsminutter – Christian Fosse, 4 utvisningsminutter
 • Keepere: Oskar Östlund, 83,3% – Fredrik Johansson, 81,3%
 • Overtall: 33,3% – 33,3%
 • Undertall: 100% – 66,7%
 • Storhamars fem siste kamper: 4-3
 • Lillehammers fem siste kamper: 4-3 OT
 • Innbyrdes oppgjør forrige sesong: 4-2, 1-4, 3-0, 2-3 OT, 2-3 OT
 • Vårt tips: 4-2

Sparta – Stavanger

Torsdag, kl 18:00, TV2 Sportskanalen

Sparta åpnet med seier over nabo Stjernen i deres første seriekamp, mens Stavanger gikk på ett surt ettmåls tap hjemme i Stavanger mot Frisk Asker. Stavanger kommer nok til Sparta Amfi med ett enormt ønske om å ta tre poeng med seg hjem på flyet, men Sparta hjemme i Sparta Amfi er svært sterke.

Her gjelder det for begge lag å være med fra start og vi tror keeperduellen mellom Samuel Ward og Henrik Holm er det som kan tippe denne kampen i ett av lagenes favør. Vi tror kampen må avgjøres på overtid, hvor hjemmelaget tilslutt tar seieren hjem.

 • Vi vet alltid hva som venter når Stavanger kommer på besøk, vi skal gjøre alt for at vi plukker tre nye poeng på torsdag, sier Didrik Nøkleby Svendsen til HockeyNorge.no om kampen som skal spilles på torsdag.

Statistikk:

 • Poengkonge: Niklas Roest 2 poeng (2+0) – Josh Soares 2 poeng (1+1)
 • Sinnatagg: Flere spillere med 2 utvisningsminutter – Spencer Humphries, 4 utvisningsminutter
 • Keepere: Samuel Ward, 88,5% – Henrik Holm, 89,7%
 • Overtall: 28,6% – 0,0%
 • Undertall: 100% – 100%
 • Spartas fem siste kamper: 4-3
 • Stavangers fem siste kamper: 2-3
 • Innbyrdes oppgjør forrige sesong: 2-5, 3-5, 2-3 OT, 3-2, 2-3
 • Vårt tips: 3-2 OT

Manglerud – Stjernen

Torsdag, kl 18:30, TV2 Sumo

Manglerud fikk bare med seg ett poeng hjem fra Lillehammer, mens Stjernen står med null poeng etter at de tapte hjemme mot Sparta i forrige runde. Manglerud er ett meget sterkt hjemmelag og kan fort stikke av med alle poengene i denne kampen.

Stjernen på sin side ønsker nok å ta sine første poeng for sesongen på torsdag, men må virkelig gå i krigen om de skal få med seg noe hjem fra Manglerudhallen. Vi tror Manglerud er sterkere i år enn på lenge og at de beholder alle poengene når «Hese-Fredrik» blåser av kampen på torsdag.

Statistikk:

 • Poengkonge: Jonas Berglund 2 poeng (2+0) – Joacim Sundelius 2 poeng (2+0)
 • Sinnatagg: Matthew Vanvoorhis, 4 utvisningsminutter – David Hallström, 4 utvisningsminutter
 • Keepere: Martin Surek, 90,6% – Sander Berg, 86,7%
 • Overtall: 33,3% – 0,0%
 • Undertall: 66,7% – 71,4%
 • Mangleruds fem siste kamper: 3-4 OT
 • Stjernens fem siste kamper: 3-4
 • Innbyrdes oppgjør forrige sesong: 3-4 OT, 0-2, 3-2, 6-5 OT, 3-2
 • Vårt tips: 3-1

Frisk Asker – Kongsvinger

Torsdag, kl 18:30, TV2 Sumo

Frisk Asker fikk med seg alle poengene hjem fra Vestlandet og Stavanger i helgen, mens Kongsvinger kjempet hardt med måtte tilslutt se seg slått av Lørenskog. Frisk Asker er alltid sterke hjemme og har nok ett håp om å ta tre nye poeng torsdag kveld.

Kongsvinger imponerte mange med bra spill mot Lørenskog sist kamp, men på torsdag tror vi laget fra Hedmark får det svært tøft. Men man skal ikke undervurdere noen i årets GET-liga, men vi tror at Frisk Asker beholder alle poengene torsdag kveld.

Statistikk:

 • Poengkonge: Mario Lamoreux 2 poeng (1+1) – flere spillere med ett poeng.
 • Sinnatagg: Flere spillere med 2 utvisningsminutter – Daniel Trnavsky, 12 utvisningsminutter
 • Keepere: Nicklas Dahlberg, 94,9% – Brett Kilar, 91,2%
 • Overtall: 0,0% – 20,0%
 • Undertall: 100% – 75,0%
 • Frisk Askers fem siste kamper: 3-2
 • Kongsvingers fem siste kamper: 2-3
 • Innbyrdes oppgjør forrige sesong: 4-2, 5-1, 2-5, 7-0, 5-3
 • Vårt tips: 4-1

Lørenskog – Vålerenga

Torsdag, kl 18:30, TV2 Sumo

Lørenskog tok tre poeng i serieåpningen mot Kongsvinger, mens Vålerenga på sin side tapte mot Storhamar. Disse kampene er alltid fulle av temperatur og kampene er svært jevne. De møtte hverandre i en treningskamp rett før seriestart. Da ledet Vålerenga 4-1 inn i den siste perioden, før Lørenskog snudde til 4-5. Vålerenga vant tilslutt kampen 6-5 i sudden.

Vålerenga imponterte flere ekspterter under kampen mot Storhamar og hvis de får ting til å sitte 100% torsdag kveld tror vi at de kan ta poeng fra Lørenskog, men disse kampene lever sitt eget liv så det er svært vanskelig å spå utfallet, men vi holder en liten knapp på bortelaget etter det vi har sett av lagene i den første serierunden.

Statistikk:

 • Poengkonge: Magnus Henriksen 2 poeng (1+1) – Morten Ask 2 poeng (1+1)
 • Sinnatagg: Petter Grønstad, 12 utvisningsminutter – Anders Myrvold, 12 utvisningsminutter
 • Keepere: Sebastian Idoff, 92,3% – Steffen Søberg, 86,7%
 • Overtall: 25,0% – 0,0%
 • Undertall: 80,0% – 66,7%
 • Lørenskogs fem siste kamper: 3-2
 • Vålerengas fem siste kamper: 3-4
 • Innbyrdes oppgjør forrige sesong: 1-2 OT, 3-1, 3-2, 4-3 OT, 2-1
 • Vårt tips: 2-3

Vi i HockeyNorge vil denne sesongen bringe både «Før Runden» og «Etter Runden» til våre lesere! Så følg med på våre nettsider og våre sider på sosiale medier.


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.