Til info: Vi legger ut saker, men grunnet diverse omstendigheter ikke like "hyppig" som tidligere // Thomas :)
Getligaen

Storhamar-seier mot tamt Stavanger

Christian Larrivée og Storhamar gjorde kort prosess på Stavanger. Arkivfoto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

De siste sesongers suverene hockeylag, Stavanger, tok søndag turen til Hamar for å møte hardt satsende Storhamar. Hjemmelaget stod med 12 poeng før oppgjøret, tre mer enn rogalendingene.

Det var Stavanger som åpnet best, mye takket være at Storhamar allerede etter ett drøyt minutt pådro seg en utvisning. De klarte ikke å utnytte overtallsspillet, men det var mer travelt foran Oskar Östlund i Storhamar-målet enn hos kollega Henrik Holm. Det var litt mot spillets gang at Storhamar tok ledelsen. Patrick Thoresen skjøt et skudd som Holm måtte gi retur på. Der var Mikael Zettergren på riktig plass, og fikk en enkel oppgave med å score kveldens første mål. Etter scoringen derimot tok hjemmelaget over mye av spillet, og perioden sett under ett, var det ikke ufortjent at de kunne gå til første pause med ledelse.

Om det var Stavanger som tok føringen i første periode, var det omvendt i andre periode. Bare 1.23 ut i perioden, sendte Christian Larrivée av gårde pucken mot Stavanger-målet. Som så mange ganger før, der var Joakim Jensen med en styring som utmanøvrerte Henrik Holm. Storhamar fortsatte kjøret, og drøye ti minutter senere var rollene byttet om. Joakim Jensen så rekkekamerat Larrivée foran mål, og med en herlig styring satte han pucken opp i krysset bak Henrik Holm. I denne perioden var det hjemmelaget som var klart best, og Stavanger slet med å henge med på tempoet til Storhamar.

Snaut fire minutter ut i tredje periode fikk Stavanger en mulighet til å redusere, da hjemmelaget fikk en spiller utvist. Det var imidlertid Storhamar som skapte de største mulighetene, og Patrick Thoresen var fryktelig nære å sette inn Hamar-lagets fjerde for kvelden. Noen minutter senere ble det likevel mer jubel på Hamar. Martin Rønnild snapper en dårlig Stavanger-pasning i Storhamar sin sone, og kommer alene mot Henrik Holm. Den situasjonen går Rønnild seirende ut av da han iskaldt setter pucken opp i nettaket. Hjemmelaget hadde full kontroll resten av kampen, det nærmeste Stavanger kom redusering var ett skudd i stolpen bak Oskar Östlund.

– Det var viktig for oss å til en god kamp mot et topplag. Endelig spilte vi bra i 60 minutter. Både mot Lillehammer og Frisk Asker startet vi veldig bra, men ga fra oss initiativet utover i de kampene. Jeg synes vi gjør det enkelt i dag, og det var viktig å holde nullen, sier Christian Larrivée.

– Hva med egen innsats, er du fornøyd med den?

– Det funker bra i rekke med Robin Dahlstrøm og Joakim Jensen, det har klikket bra mellom oss. Vi har fire gode rekker, og det er viktig at vi i hvert fall har to rekker som produserer målpoeng, avslutter Larrivée.

Kampfakta
Storhamar – Stavanger 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)
CC-amfi
GET-ligaen, 6. runde
5279 tilskuere

Scoringer
1. periode: 1-0 (9.09) Mikael Zettergren (Patrick Thoresen, Viktor Svensson).
2. periode: 2-0 (21.23) Joakim Jensen (Christian Larrivée, Ulf Jimmy Andersson), 3-0 (32.18) Christian Larrivée (Joakim Jensen, Robin Dahlstrøm).
3. periode: 4-0 (48.21) Martin Rønnild

*** Christian Larrivée, Storhamar
** Oskar Östlund, Storhamar
* Patrick Thoresen, Storhamar

Skuddstatistikk: 25-20 (8-8, 11-6, 6-6)
Utvisninger: Storhamar 3×2 min., Stavanger ingen utvisninger.

Hoveddommere: Lars Arve Kronborg/Owe Lüthcke
Linjedommere: Pål Arman Garsjø/Håvar Dahl


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.