Til info: Vi legger ut saker, men grunnet diverse omstendigheter ikke like "hyppig" som tidligere // Thomas :)
Getligaen

Storhamar sendte Manglerud Star hjem med tap

Patrick Thoresen og Christian Larrivée var begge toneangivende da Storhamar vant 7-3 mot Manglerud Star. Foto: Fredrik Hagen

Torsdag kveld var det duket for 9. serierunde, og dermed har alle lagene møtt hverandre en gang. Storhamar kom fra 6-1 seier mot Kongsvinger, mens Manglerud Star på sin side overbeviste stort, og vant hele 5-0 mot Sparta.

Det tok bare drøyt fire minutter før Martin Surek måtte plukke kveldens første puck ut av nettmaskene. Tidligere Manglerud Star-spiller Kjetil Martinsen fikk en perfekt pasning på bakerste stolpe, og fikk en relativt enkel oppgave med å sette pucken opp i nettaket.

Seks minutter senere var det Mikkel Søgaard som fikk pucken sakte skliende mot seg. Han fikk all verdens tid til å sikte, og med et herlig håndleddskudd satte han pucken opp i krysset bak Martin Surek i Manglerud Star-målet. Gjestene svarte imidlertid raskt. Etter å ha trykket hjemmelaget bakover i en liten periode, mottok Sander Lunde Boroczky pucken på bakerste stolpe. Ved det tilfellet var Storhamar-keeper Robert Hestmann sjanseløs.

Storhamar var det førende laget i første periode, men Manglerud Star hang bra med, og viste flere ganger at de er et lag med gode kvaliteter.

I andre periode var det gjestene som startet friskest, og var ved et par anledninger nære utligning. Spillet bølget fram og tilbake uten at noen av lagene klarte å få noe markert overtak. Storhamar fikk blant annet et par muligheter til å spille med en mann mer i to minutter, uten at de klarte å skape noe særlig foran Surek i gjestenes mål.

Halvminuttet før andre pause kunne likevel hjemmepublikum reise seg fra setene sine, og juble. Patrick Thoresen tok med seg pucken bak mål. Foran mål hadde Christian Larrivée tatt plass. Pasningen var presis, og avslutningen likeså. En viktig scoring for hjemmelaget, helt på tampen av perioden.

Da så Storhamar gikk opp til 4-1 bare 36 sekunder inn i tredje periode, ble veien tilbake enda brattere for gjestene fra Oslo. Patrick Thoresen styrte inn et skudd fra Kodie Curran bak en utmanøvrert og dekket Martin Surek.

Patrick Thoresen var ikke ferdig med å produsere poeng i denne kampen. På Storhamars neste scoring tegnet han seg for assist til Mikael Zettergren. Ikke lenge etterpå dundret Christian Larrivée inn 6-1 på et herlig slagskudd. Da tok Manglerud Star timeout, og foretok keeperbytte. Inn kom Mikkel Wik. Timeouten hjalp tydeligvis, for Mathias Trygg reduserte til 6-2. Som om det ikke var nok benyttet gjestene muligheten da de fikk muligheten i overtallsspill. Christer Simonsen fikk æren av å sette inn bortelagets tredje scoring for kvelden. Da så Storhamars Lars Løkken Østli fikk en utvisning med 1.41 av matchen, tok Manglerud Star ut keeperen sin. Det benyttet Christian Bull, og sendte pucken i åpent mål.

– Det var en litt rotete kamp fra vår side. Vi hadde mye puck, men løsnet for lite skudd. Vi fikk et par scoringer på viktige tidspunkt, og det gjorde mye for roen i spillergruppa. For min egen del så er det morsomt og produsere målpoeng. Det har vært mye rokeringer på rekkene på grunn av skader, og jeg føler at jeg ikke har fått helt ro i rekka. For meg er det viktig å ha folk stabilt til stede slik at vi får jobbet sammen over tid. Vi har også en stor jobb og gjøre kollektivt, der er det en lang vei å gå, sier Storhamar-kaptein Patrick Thoresen.

Kampfakta
Storhamar – Manglerud Star 7-3 (2-1, 1-0, 4-2)
CC-amfi
GET-ligaen, 9. runde
2926 tilskuere

Scoringer
1. periode: 1-0 (4.02) Kjetil Martinsen (Ulf Jimmy Andersson, Kodie Curran), 2-0 (10.40) Mikkel Søgaard (Christian Larrivée, Joakim Jensen), 2-1 Sander Lunde Boroczky (Joachim Lunde Hermansen, Fredrik Herman Hagberg Jørgensen).
2. periode: 3-1 (39.30) Christian Larrivée (Patrick Thoresen)
3. periode: 4-1 (40.36) Patrick Thoresen (Kodie Curran, Lars Løkken Østli), 5-1 (49.15) Mikael Zettergren (Patrick Thoresen, Viktor Svensson), 6-1 (50.03) Christian Larrivée (Joakim Jensen, Kodie Curran), 6-2 (52.22) Mathias Trygg, 6-3 (54.23) Christer Coldier Simonsen (Mathias Trygg, Joachim Engebråten Hermansen) i spill fem mot fire, 7-3 (59.45) Christian Bull (Emil Frøshaug) i spill fire mot seks.

*** Patrick Thoresen, Storhamar
** Christian Larrivée, Storhamar
* Mathias Trygg, Manglerud Star

Skuddstatistikk: 32-27 (12-8, 8-10, 12-9)
Utvisninger: Storhamar 3×2 min., Manglerud Star 2×2 min.

Hoveddommere: Petter Bjerkan Bakken/Lars Arve Kronborg
Linjedommere: Rune Solholm Bakken/Ragnar Kolloen Skaug


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.