Til info: Vi legger ut saker, men grunnet diverse omstendigheter ikke like "hyppig" som tidligere // Thomas :)
Getligaen

Storhamar overlegne mot Vålerenga

- Vant 5-1 hjemme i CC-Amfi
Robin Dahlstrøm bidro med to scoringer da Vålerenga ble slått hele 5-1 i CC-Amfi søndag. Arkivfoto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

Søndag var det duket for et av de store klassikermøtene i norsk ishockey, nemlig Storhamar mot Vålerenga. Klubbene lå før kampen, i hver sin ende av tabellen med Storhamar på tredjeplass, mens Vålerenga var helt nede på en uvant svak niendeplass.

Men uansett tabellsituasjon, disse kampene oser av prestisje.

Storhamar fikk en kanonåpning på matchen. Som så mange ganger tidligere denne sesongen var det Christian Larrivée og rekkekompisene som sørget for scoring etter drøye minuttet. Larrivée jobbet til seg pucken inne i Vålerengas sone, pasningen gikk via kølla til Joakim Jensen, ut til Robin Dahlstrøm som var sikkerheten selv, og satte pucken utagbart i nettet bak Steffen Søberg.

Hjemmelaget fortsatte dominansen utover i perioden, og det var fullt fortjent da Joakim Jensen satte inn 2-0. Da tok Roy Johansen og Espen Knutsen timeout. Det hjalp ikke stort. Drøyt halvannet minutt tok det, så var det duket for 3-0. Patrick Thoresen fant Viktor Svensson foran mål med en herlig pasning, og før Steffen Søberg visste ordet av det, havnet pucken nok en gang i nettet.

I denne perioden var det så stor forskjell på lagene som tabellsituasjonen tilsier. Lagene fikk en uventet stopp i spillet da matchuret på kuben ikke fungerte. Etter denne pausen viste Vålerenga seg fram fra en mye bedre side, og de fikk også en redusering med 1.20 minutter igjen av perioden. 47 sekunder senere var imidlertid forskjellen igjen tre mål. Robin Dahlstrøm satte inn sitt andre for kvelden. Med åtte sekunder igjen av perioden pådro Tallak Lyngset en utvisning, og Storhamar begynte dermed andre periode i overtall.

Den fordelen klarte de ikke å benytte seg av, og starten på perioden var ganske rotete, fra begge lag sin side. Etter snaue ni minutter tok Storhamar like godt time out, for å prøve å finne tilbake til storspillet fra første periode. Det klarte de vel ikke, men aggressiviteten var tilbake hos hjemmelaget, og de dunket på i taklinger over hele banen. Litt etter litt begynte også spillet og sitte bedre igjen for Storhamar, og bare flere gode redninger fra Steffen Søberg hindret flere baklengsmål. Gjestene ble mer og mer frustrerte og lot det gå utover Storhamar-spillerne i flere dueller som var helt på kanten av det som er tillatt. Scoringer ble det ikke i denne perioden, og dermed hadde Storhamar et godt grep om kampen før tredje periode.

Tredje periode startet med mindre trøkk og intensitet enn det hadde vært i andre periode. Det virket som Storhamar ville kontrollere inn seieren, og Vålerenga evnet ikke å skape noe særlig med sjanser foran Oskar Östlund i Storhamar-målet. Igjen ble gjestene frustrerte, og Vålerenga-trener Roy Johansen klarte å pådra seg en utvisning for kjeftbruk mot kamplederne. I stedet for å benytte seg av fordelen det er å spille med en mann mer, klarte Kodie Curran, urutinert nok og pådra seg en utvisning kun 23 sekunder senere. Med 1.14 igjen på matchuret, barket flere spillere sammen i skikkelig håndgemeng. Kodie Curran gjorde kort prosess med Tallak Lyngset, og gikk rett i garderoben til øredøvende jubel fra publikum. Det endte med tre utvisninger for Vålerenga, og to til hjemmelaget. I overtallsspill, med minuttet igjen, satte Kjetil Martinsen inn Storhamar sitt femte for kvelden.

– Jeg synes vi spiller en veldig god første periode. Så slipper vi oss ned i andre periode, og blir med på det litt grisete spillet til Vålerenga. I siste periode synes jeg vi har god kontroll. For min egen del går det bra om dagen. Jeg synes rekka vår fungerer veldig bra, og at vi utfyller hverandre perfekt, sier tomåls-scorer Robin Dahlstrøm.

Kampfakta
Storhamar – Vålerenga 5-1 (4-1, 0-0, 1-0)
CC-amfi
GET-ligaen, 10. runde
5193 tilskuere

Scoringer
1. periode: 1-0 (1.15) Robin Dahlstrøm (Joakim Jensen, Christian Larrivée), 2-0 (11.29) Joakim Jensen (Christian Larrivée), 3-0 (13.05) Viktor Svensson (Patrick Thoresen), 3-1 (18.40) Fabian Oskar Gunnarsson (Filip Gunnarsson), 4-1 (19.27) Robin Dahlstrøm (Ulf Jimmy Andersson, Joakim Jensen).
2. periode: Ingen.
3. periode: 5-1 (59.00) Kjetil Martinsen (Viktor Svensson, Patrick Thoresen) i spill fem mot fire.

*** Robin Dahlstrøm, Storhamar
** Joakim Jensen, Storhamar
* Morten Ask, Vålerenga

Skuddstatistikk: 36-17 (9-9, 13-3, 14-5)
Utvisninger: Storhamar 3×2 min.,2×5 min.,liten disp.(Rønnild) og match (Curran), Vålerenga 5×2 min.,2×5 min., liten disp (Ylven) og match (Lyngset)

Hoveddommere: Lars Arve Kronborg/Christian Bo Persson
Linjedommere: Espen Olsvik/Knut Einar Bråten


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.