NB! Vi takker for at dere følger med på de sakene vi leverer. Til info så har vi IKKE lov til å oppmuntre dere lesere til å "klikke" på våre annonser, men dette er vår eneste inntektskilde utenom våres verdifulle sponsorer til mesterskap.
Unggutta i USA/Canada USHL

Mathias Emilio leverte samtlige assists

- Muskegon Lumberjacks slo Central Illinois 3-0 i USHL
Mathias Emilio Pettersen. FOTO: USHL.com

Mathias Emilio Pettersen (17) briljerte – og leverte samtlige assists for Muskegon Lumberjacks i USHL da Central Illinois ble slått 3-0 foran 3098 tilskuere hjemme i L.C. Walker Arena onsdag.

Dette er intet annet en meget imponerende av Manglerud-gutten i en av verdens aller beste juniorligaer.

Mathias og hans Lumberjacks har opplevd mye «stang-ut» den senere tid – og laget fra Michigan ligger for tiden på en syvende plass i USHLs Eastern Conference, med ni poeng på sine 10 spilte kamper (ps. det er to poeng for seier i ordinær tid, det samme som etter seire i OT og på straffer).

Det som gjør onsdagens kamp så spesiell i Mathias sitt tilfelle er at vårt stortalent virkelig har levert spill av ypperste merke også under denne «vanskelige» tiden, men marginene har vært imot ham og lagkameratene.

Spesielt har Mathias sine mange geniale fremspill – og nær «ferdigscorede» pasninger til rekkekompisene dessverre ikke ført til noe som helst, ergo smakte det nok godt da det endelig løsnet også for dem onsdag.

Mathias Emilio Pettersen i kamp mot Tri-City Storm. Foto: USHL.com

Vi slo av en liten prat med Mathias i forkant av kommende helgs to kamper mot Youngstown Phantoms, og midt oppe i alle kampforberedelser så tok han seg god tid til HockeyNorge.no sine spørsmål;

– 10 kamper er spilt av årets USHL-sesong Mathias, hvordan synes du det har gått for deg så langt spillemessig for ditt nye lag Muskegon, i din andre sesong i denne ligaen?

– Det har vært en litt tøff start for oss som lag, men vi vet att vi har en bra gruppe og vi har et veldig godt lag, noe vi fikk vist mot Central Illinois onsdag!

Mathias utenfor sitt nye hjem i Muskegon, Michigan. Foto: Privat

– Og hvordan trives du hos ditt nye lag og ditt nye sted Mathias?

– Jeg trives veldig godt i Muskegon, jeg er sammen med veldig gode mennesker rundt hallen og «hjemme» ble jeg også tatt i mot veldig godt.

– Ifjor spilte du som 16-åring i samme liga for Omaha Lancers, nå er du blitt ett år eldre og byttet klubb, hvilke steg føler du selv at du har tatt siden ifjor?

– Jeg føler att i år så har jeg en litt bedre styrke til å komme meg raskere til mål og vinne fler dueller, jeg har jobbet med styrke på skøytene og skudd som jeg føler jeg får godt nytte av nå i starten av sesongen.

– I den første kampen deres mot Youngstown satte du den avgjørende straffen, hvordan var den opplevelsen foran eget publikum Mathias?

– Det var en gøyal opplevelse, og viktig for laget nå som det blir mer og mer viktig å ta poeng for å komme oss oppover på tabellen.

– Hvordan føles det, etter en litt «stang-ut»-periode, å levere samtlige assist til 3-0 seieren over Central Illinois hjemme foran over 3000 tilskuere?

– Det ga en ganske bra boost og ikke minst for laget. Vi trengte en god kamp og det var en bra måte å gjøre det på mot et godt lag, så vi jobber med å bygge på denne seieren nå til helgen.

– Kan du kommentere de tre assistene dine Mathias?

– Første var dett en rask turnover fra defensivt til offensive sone hvor vi har høy fart og jeg spiller opp til tredje mann – og han får rom til å legge den ned i hjørnet.

– Andre var i overtall hvor vi har satt opp spillet og mister pucken, men vi vinner pucken tilbake og jeg flytter den opp til backen og han sender den videre til et «backdoor»-mål.

– Tredje var i overtall hvor jeg later som jeg skyter og gir pucken til en åpen spiller på lengste stolpen, 3-0 målet.

– Plutselig har du et snitt på 0,5 per kamp, ikke dårlig det Mathias etter 10 kamper.

– Ja, det kommer mye med selvtillit og fokus på de rette tingene. Att målene ikke kom i starten og så videre er noe jeg ikke tenker så veldig mye på. Prøver å tenke mer på hva jeg kan gjøre bedre hver dag for å bli en bedre utgave av meg selv som person og hockeyspiller – og hvordan jeg kan bidra med dette i laget.

– To nye hjemmekamper førstkommende helg mot Youngstown, dere har to seire og ett tap mot dem, hva tenker du om disse kommende oppgjørene basert på egne og lagets prestasjoner etter 3-0-seieren over Central Illinois. Har dere fått et etterlengtet løft tror du?

– Jeg tror virkelig det, laget har virket i veldig god form denne treningsuka og det er en helt annen ro nå. Youngstown er ganske desperate for en seier i helgen så det bør bli to tøffe kamper, men som sagt vi virker veldig godt forberedt.

Mathias står nå bokført med fem målpoeng (0+5) på 10 kamper i USHL – i tillegg satte han som nevnt den avgjørende straffen borte i Covelli Centre da Youngstown Phantoms ble slått 3-2 21. oktober.

Førstkommende lørdag og søndag (11.-12. november) møter altså Mathias & Co. på nytt Youngstown Phantoms, begge hjemme i L.C. Walker Arena.


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.