NB! Vi takker for at dere følger med på de sakene vi leverer. Til info så har vi IKKE lov til å oppmuntre dere lesere til å "klikke" på våre annonser, men dette er vår eneste inntektskilde utenom våres verdifulle sponsorer til mesterskap.
U20-landslaget menn

God turnering av U20-landslaget

Gustav Willman Borvik og det norske U20-landslaget vant én og tapte to kamper under 4-nasjoners i Sveits. ARKIVFOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

Det norske U20-landslaget spilte turnering i sveitsiske Monthey sist helg – og klarte seg godt mot meget solide motstandere.

«C-nasjonen» Norge åpnet med 1-3-tap for Slovakia fra toppdivisjonen fredag, laget kom så meget sterkt tilbake og vant 4-2 over Tyskland fra nest øverste nivå lørdag – og avsluttet med et knepent 3-4-tap for vertsnasjonen Sveits søndag, som også befinner seg i toppdivisjonen for U20-landslag.

Under fredagens kamp mot Slovakia scoret Christoffer Karlsen Norges eneste mål da han reduserte til 1-3 i overtall på tiden 54:34. Jakob Opsahl sto i mål for Norge. 

Mot Tyskland utliknet Even Myreng Kjellesvik til 1-1 13:15 ut i den første perioden, deretter ga Karlsen Norge ledelsen 2-1 på tiden 15:49. Fredrik Dahl ga Norge ny ledelse til 3-2 2:51 ut i den tredje perioden – og Max Krogdahl fastsatte til 4-2 for tomt bur 31 sekunder før full tid. Jørgen Hanneborg voktet det norske målet.

I kampen mot Sveits utliknet Dahl til 1-1 11:55 ut i den første perioden, Gustav Willman Borvik reduserte til 2-4 på tiden 51:54 og Markus Vikingstad fastsatte sluttresultatet da han reduserte til 3-4 2:36 før slutt. Opsahl var Norges målvakt i dette oppgjøret.

Sveits satte forøvrig tre av sine fire mål i overtall.

Norge spiller VM Divisjon I, gruppe B (nivå 3) i slovenske Bled i tidsrommet 9.-15. desember.

Uttatte spillere:

(Forfall fra Martin Ellingsen. Ny inn er Joachim Lunde Hermansen).

Målvakter (2)
Jørgen Hanneborg, Espoo (FIN)
Jakob Opsahl, Stavanger

Backer (7)
Sivert Harbosen, Nidaros
Max Krogdahl, Frisk Asker
Jonas Medby, Lillehammer
Jonas Meisingset, Sparta
Even Myreng, Stavanger
Joachim Sommer Nielsen, Vålerenga
Sander Rønnild, Stjernen

Løpere (13)
Gustav Willman Borvik, Luleå (SWE)
Fredrik Dahl, Lillehammer
Simen Andrè Edvardsen, Storhamar
Mats Grøsvik, Manglerud
Robin Haglund, Stavanger
Joachim Lunde Hermansen, Manglerud Star
Mads Homdrom, Lillehammer
Christoffer Karlsen, Sparta
Kristian Røykås Marthinsen, Almtuna (SWE)
Jacob Noer, Lillehammer
Samuel Solem, Brynäs (SWE)
Markus Vikingstad, Stavanger
Esbjørn Fogstad Vold, Visp/Bern (SUI)


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.