NB! Vi takker for at dere følger med på de sakene vi leverer. Til info så har vi IKKE lov til å oppmuntre dere lesere til å "klikke" på våre annonser, men dette er vår eneste inntektskilde utenom våres verdifulle sponsorer til mesterskap.
NHL

SAP Global Series – Stockholm 2017

- Denne saken er skrevet av Patrik Kruse hos norwaysport.blogg.no og gjort tilgjengelig også her for våre lesere. (Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no)
Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

I helgen var det duket for NHL Global Series hvor to lag møter hverandre back- to back. Ottawa-Colorado sto for helgens høydepunkt, men det var Ottawa som kunne få den ekstra gleden. 

BILDEGALLERIER HER (Fotograf Fredrik Hagen)

Første kamp ble spilt Fredag kveld og med 16.000 mennesker på tribunen skulle dette bli jevnt, høylytt og en masse glede. Landeskog og Karlsson som er kapteiner på hvert sitt lag skulle få kjenne på entusiasmen til det svenske publikum. Drøye 10 minutter ut i første periode satte Yakupov inn det første målet for Colorado, men det snudde fort og Ottawa satt inn både 1 og 2 mål før første periode var ferdig. 2.Periode var litt mer rolig og med én scoring til hvert av lagene var det 3-2 på tavla favør Ottawa før 3 Periode startet. Her var det ikke all verden som skjedde men Colorado fikk sin utligning og Nathan MacKinnon satte inn 3-3, 12 minutter ut i perioden. Det endte med det og det var dags for overtime i Globen, her tok det ikke lange tiden før det var avgjort. 1 Minutt ut i «sudden» satte Mark Stone inn 4-3 målet etter pasning av Brassard og kaptein Karlsson. En herlig første kamp av Global Series og vi ser på enda en jevn kamp i kamp nummer 2.

Kamp nummer 2 ble spilt dagen etter og her var det Ottawa som var «hjemmelaget» og det åpnet også her med scoring av Colorado først. Blake Comeau snapper pucken på egen blå etter et litt uvanlig dårlig back spill av Karlsson og Comeau kommer alene og setter 1-0 i undertall. I 2.Periode ble det to scoringer til hvert av lagene og det var 3-2 til Colorado før 3.Periode skulle starte, Her stoppet det for Avalanche laget, Ottawa satt inn 3-3 før de satt 4-3 i powerplay og vant til slutt kampen etter fulltid.

Ottawa fikk med seg 4 av 4 mulige poeng og Colorado tok med seg 1 poeng etter tap på overtid i den første kampen. Duchene som ble traded vekk fra Colorado til Ottawa en uke før Global Series startet fikk ikke med seg poeng og hadde sin debut mot gamle lagkammerater. Han sier selv til NHL.com at «det var et litt uvanlig møte, ikke bare var det debut mot mine kompiser i Colorado men også i Sverige, noe som gjør det enda mer spesielt.» Begge lag så kun positive ting ved arrangementet «SAP Global Series» og håper det fortsetter.

(Denne saken er skrevet av Patrik Kruse hos norwaysport.blogg.no og gjort tilgjengelig også her for våre lesere. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no)


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.