Til info: Vi legger ut saker, men grunnet diverse omstendigheter ikke like "hyppig" som tidligere // Thomas :)
NHL

NHL Eastern & Western

- Patrik Kruse har tatt for seg NHLs Eastern og Western Conference etter at omlag 24 kamper er spilt.
Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

Western:

Etter 24 kamper er det nå St.Louis som topper tabellen her, men både Winnipeg, Vegas, og Nashville ligger rett bak, og det er avgjørende nå fremover at lagene holder seg skadefrie, for og opprettholde plassen. Ser man i andre enden av tabellen ser man både Edmonton og Ducks slite, 2 lag som spådd på forhånd skulle kjempe om «Divison Title» og klare seg med god margin til Play Off. Mye hockey som skal spilles, og det er klart det stilles spørsmålstegn når det ikke går veien, men vi må nok smøre oss med litt tålmodighet, Ducks har tidligere vist at de er best etter nyttår, kan Edmonton vise det samme?

Også Vegas da, laget som stadig overrasker. Ingen hadde vel på forhånd spådd Vegas som et topplag, og med såpass mange seire innledningsvis lukter det gull lang vei! Play off plassen var nok bare drømmen før sesongen startet men, ser man på tabellen nå kan dette fort bli realitet. Og ikke nok med at spillere som William Karlsson, Marchessault og Neal håver inn poeng så har også 4(!) av lagets keepere stått i mål. Ser man litt på statistikken i minutter spilt for lagets 2 unggutter, ser man at Maxime Lagace og Oscar Dansk har tilsammen 826 minutter spilt i sine NHL karrierer, her snakker vi 43.000 minutter mindre spilt en Henrik Lundqvist! Vi får se nærmere jul om tabellen endrer seg drastisk, noe jeg personlig ikke tror.

(Artikkelen fortsetter under tabellen)

| Skjermdump nhl.com

Eastern: 

Her må vi starte med Tampa Bay, etter 23 kamper spilt topper laget Eastern Conference med 34 poeng, og lagets 2 store stjerner i Kucherov og Stamkos sanker inn poeng etter poeng. Steven Stamkos har 10 Mål og 26 Assist, mens Nikita Kucherov har 17 Mål + 17 Assist, tilsammen: 70 (!) Poeng på 23 kamper. Jamie Hersch i NHL on the fly, så for seg en sesong hvor Tampa vinner alt. Rett bak Tampa ligger New Jersey med 32 poeng på 24 spile kamper, etterfulgt av Columbus og Toronto på 31 poeng. Utrolig spennede også her, men i sammen med Western, ser jeg for meg noen endringer tabell messig før nyttår. Både Washington, Pittsburgh, og Rangers har vist seg fra sin bedre side de siste kampene, og her regner jeg med i hvert fall et av lagene vil ta noen steg på tabellen.

I andre enden av tabellen ser det litt mørkere ut, Buffalo har kun 16 poeng på 24 kamper og sliter virkelig om dagen, Florida har fått med seg 20 poeng på 23 kamper, og Både Ottawa og Montréal har vært svekket i år, det syns også på tabellen da alle 4 lagene nå ligger helt i bunn. Om det snur så mye der, er usikkert enda men noe må gjøres. Sesongen har mye igjen og by på men det må skje endringer fort om noen av lagene skal ha sjanse på Play Off plassen.

| Skjermdump nhl.com

– Denne saken er skrevet av Patrik Kruse hos norwaysport.blogg.no og gjort tilgjengelig også her for våre lesere.


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.