Til info: Vi legger ut saker, men grunnet diverse omstendigheter ikke like "hyppig" som tidligere // Thomas :)
Getligaen

Storhamar overlegne mot Kongsvinger

Storhamar herjer i Get-ligaen for tiden. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

Serieleder Storhamar tok tirsdag kveld i mot bunnlaget Kongsvinger til Hedmarksderby. På forhånd forventet nok hjemmepublikummet at dette skulle bli lett match.

Det tok da heller ikke mer enn drøye to minutter før den første pucken forsvant inn i nettet bak Kongsvinger-keeper Jesper Dan Leo Ekeberg. Fra vår posisjon minnet det mistenkelig på offside, men dommerkvartetten godkjente håndleddskuddet fra Christian Bull. Drøye tre minutter senere kom Storhamar tre mot en. Phil Marinaccio fikk en enkel oppgave med sette inn pasningen fra Mikael Zettergren bak en sjanseløs Ekeberg, og dermed 2-0. Til tross for et spillemessig overtak til Storhamar, klarte de ikke å score flere ganger i 1. periode. Kongsvinger på sin side skapte ikke all verden, men i små glimt viste de at de ikke var helt ufarlige.

Andre periode startet veldig rotete, og tamt fra begge lag sin side. Det måtte en Kongsvinger-utvisning til for at hjemmelaget skulle klare å sette inn kveldens tredje scoring. En glimrende pasning fra Joakim Jensen sendte Mikael Zettergren alene igjennom, og svensken levnet ikke Kongsvinger-keeper Ekeberg noen mulighet til å redde. Med 1.37 igjen av midtperioden, var det duket for 4-0. Kjetil Martinsen kommer trampende inn i Kongsvingers sone, og med et hardt håndleddskudd setter han pucken utagbart opp i krysset bak Ekeberg.

Snaut åtte minutter ut i siste periode var det Steffen Thoresen sin tur til å juble for scoring. Fra omtrent død vinkel skjøt han pucken via Kongsvinger-keeper Ekeberg, og inn i mål. Storhamar-kaptein Kodie Curran økte til 6-0, og bare 33 sekunder senere dundret Lars Erik Hesbråten inn 7-0. Bortsett fra scoringene var det ikke all verden som skjedde, det var generelt en litt tam kamp sett under ett.

– Det er lett å bli litt arrogante, da vi som serieleder møter bunnlaget. Vi gjorde det vi skulle, men det var ikke så mye artisteri, sier Storhamars assisterende trener, Jeff Jakobs.

– Vi får en bra start synes, og etter at vi fikk 2-0 ruller det bra på videre. Det var viktig for oss å ikke slippe Kongsvinger til for store sjanser. De fikk riktignok noen store, men alt i alt en OK kamp fra vår side.

Neste kamp for Storhamar er borte mot Manglerud Star førstkommende torsdag.

– Det er en de tøffeste bortematchene synes jeg. Det er liten bane, og vi var heldige sist vi var på besøk der, avslutter Jeff Jakobs.

Kampfakta
Storhamar – Kongsvinger 7-0 (2-0, 2-0, 3-0)
CC-amfi
GET-ligaen, 26. runde
3094 tilskuere

Scoringer
1. periode: 1-0 (2.24) Christian Bull, 2-0 (5.35) Philip Marinaccio (Mikael Zettergren).
2. periode: 3-0 (26.59) Mikael Zettergren (Joakim Jensen, Kodie Curran) i spill fem mot fire, 4-0 (38.23) Kjetil Martinsen (Kodie Curran).
3. periode: 5-0 (47.59) Steffen Thoresen (Haakon Engh, Philip Marinaccio), 6-0 (52.03) Kodie Curran (Mikael Zettergren, Lars Erik Hesbråten), 7-0 (52.36) Lars Erik Hesbråten (Joakim Jensen, Kodie Curran).

*** Kodie Curran, Storhamar
** Philip Marinaccio, Storhamar
* Robert Hestmann, Storhamar

Skuddstatistikk: 41-24 (11-6, 13-7, 17-11)
Utvisninger: Storhamar 3×2 min., Kongsvinger 2×2 min

Hoveddommere: Tor Olav Grøtnæs Johnsen/Anders Myhra Nordin
Linjedommere: Rune Solholm Bakken/Espen Olsvik

Øvrige resultater 5/12:

Stjernen – Lørenskog 1-2
Manglerud Star – Sparta 6-7 OT
Lillehammer – Frisk 2-1


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.