NHL

Hvem er kandidat til Stanley Cup?

Victor Hedman, Tampa Bay Lightning, her fra VM-finalen i Køln 2017 der Sverige beseiret Canada. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

Totalt 16 lag kommer til sluttspill noe som betyr at hele tabellen kan bli snudd på hodet. Men hvem vet hva som skjer.  Er det allerede klart at Tampa er sikret sluttspill? Kan Pittsburgh, Edmonton, Anaheim og Detroit heve seg? Vil Vegas fortsette å imponere? Vi ser litt nærmere. 

(Denne saken er skrevet av Patrik Kruse hos norwaysport.blogg.no og gjort tilgjengelig også her for våre lesere)

Vegas har fortsatt sin imponerende sesong med 32 kamper spilt hvor 21 av de er seire er det ganske klart og tydelig hvilken ambisjoner laget har, Stanley Cup! Hvem forutså det før sesongen startet? Flere av ekspertene i NHL sa før sesongstart at dette er et byggeprosjekt som handler om at laget skal samspille og at det skal ta tid før alt sitter, der kom det virkelig en overraskelse for alle. Med sine 112 scoringer og en hjemme statistikk på 13-2-1 er det mye som tyder på at den trenden fortsetter og at laget vil sikre seg sin første sluttspill plass i sin aller første sesong, men det gjenstår å se. Sesongen er ikke halvspilt enda og mye kan absolutt skje på den tiden, men igjen dette laget overrasker stadig.

Et annet lag som har vist at de skal spille om det gjeveste er Tampa. Med sine 123 scoringer her og samme hjemmestatistikk som Vegas har Lighting gjort Amalie Arena til et fort igjen. Namestnikov, Kucherov, Hedman og resten av laget virker storfornøyde om dagen og når Stamkos holder seg skadefri er det virkelig tungt og møte et lag i medgang.  Brendan Shanahan sa før sesong at Tampa ville komme til sluttspill dersom Stamkos holder seg skadefri og «head coach» Jon Cooper får frem det beste ut av alle, det ser ut til å stemme ganske så riktig og det skal bli en fryd å følge laget fra Florida videre. 

«Wild Card» kan bli avgjørende for flere lag i år, blant annet Pittsburgh, Detroit, Anaheim og Edmonton. De 4 lagene har alle kaliber i laget som tilsier ikke noe annet en sluttspill, men er årets sesong en fiasko?

Pittsburgh som har vunnet nå 2 år på rad har vist seg svake i år, 17 seiere på 35 kamper er ikke bra nok for et lag som skal kjempe i toppen og med en sesong som ikke har vært helt på i deres favør kan det være litt flaks som gjør at de får en Wild Card plass, herfra og utover kan alt skje.

Detroit som nevnt tidligere har vært i sluttspill nesten hver år, men fjorårets sesong ble rett og slett for dårlig. I år skulle det snu, men det har enda ikke skjedd, 12 seire på 32 kamper tyder på at mye ikke stemmer for det rød/hvite laget og spekulasjonene i bytter er allerede et tema. Når, hvem og hva som eventuelt skjer kommer vi tilbake til men noe må absolutt gjøres! 

Anaheim som også har vært i sluttspill en god del sesonger har i år slitt med skader, ikke uvanlig at lag har skader, men det tærer på når det er spillere som Getzlaf og Perry. Et bytte tidligere i sesongen som gjorde at Adam Henrique kom inn skulle få fart på det offensive noe det til tider har gjort, men alt er ikke ved fulle fem helt enda. California laget har vist tidligere at de er til å regne med etter nyttår så får vi se om det skjer også i år!

Edmonton som på lik linje med alle andre har mål om Stanley Cup og Connor McDavid som er lagets «MVP» har uttalt sitt om sesongen så langt: «It’s embarrassing»! Og her er det mye rykter som er ute å går, i en NHL relatert nettside har det vært snakk om at Ottawa er villig til å sette Erik Karlsson på sin «trade list» det kan i tilfelle bety at Connor McDavid kan kle seg i rødt og Karlsson i Blå/Orange, det er kun rykter om at det kan skje ett bytte men noe må gjøres i Oilers for at de skal havne i sluttspill.


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.