Getligaen

Mikael Zettergren med tre scoringer mot Vålerenga

Mikael Zettergren jubler etter en av sine tre scoringer mot Vålerenga. Storhamar vant til slutt 4-3. Foto: Fredrik Hagen

Hvis en ser på de fem siste kampene som ble spilt før landslagspausen, var det nummer en og to på formtabellen som møttes til dyst på Hamar torsdag. I tillegg er det en av de store klassikerne i norsk hockey, Storhamar mot Vålerenga.

Det tok ikke mer enn drøye to minutter før hjemmepublikummet kunne slippe jubelen løs. Et glimrende forarbeid fra Phillip Marinaccio sørget for at Mikael Zettergren fikk en enkel oppgave med å overliste Steffen Søberg. Det var også hjemmelaget som produserte de farligste sjansene utover i perioden, selv om Vålerenga vant skuddstatistikken.

Storhamar fikk en kanonåpning også på andre periode. Vålerenga fikk muligheten til å spille med en mann mer, men det var veteranen Eirik Skadsdammen som etter en lynkjapp spillevending kunne juble for scoring i undertallsspill. Pasningslegger Mikael Zettergren.

Drøye tre minutter senere var det nytt overtallsspill for Vålerenga, og enda en gang måtte de tåle baklengsmål. Denne gang var rollene byttet om, pasningslegger Eirik Skadsdammen, målscorer Mikael Zettergren.

Vålerenga hadde ikke gitt seg helt, og to sekunder før andre periode var slutt, fikk de en psykologisk viktig redusering. Thomas Olsen fikk lurt pucken over skulderen til Oskar Östlund ved nærmeste stolpe, og dermed nytt håp for bortelaget før tredje periode.

Etter drøye tre minutters spill ble Vegard Aspehaug utvist i to minutter, uten at Storhamar klarte og øke ledelsen. Aspehaug kom derimot rett ut fra utvisningsboksen, bryter seg inn foran Oskar Östlund og scorer, og dermed ny spenning i matchen.

Så var det duket for ny scoring i undertallsspill, denne gang var det Vålerenga som benyttet sjansen med en mann mindre. Rasmus Ahlholm plukker opp en feilpasning fra Storhamars forsvar, og setter pucken utagbart til side for Oskar Östlund. Da var det nok for Storhamar-trener Fredrik Söderström som tok timeout.

Det hjalp litt, men det måtte en Vålerenga-utvisning til før Storhamar fikk pucken forbi Steffen Søberg. Igjen var det Mikael Zettergren som var målscorer, svenskens tredje for kvelden.

–  I dag kan jeg ikke klage på uttellingen, smiler Zettergren etter matchen.

– Det har blitt en del målpoeng de siste kampene, og det er morsomt at en kan bidra, og hjelpe laget.

– Hvordan vil du oppsummere kveldens kamp?

– Vi får 1-0 tidlig, og da spiller vi bra. Men så drar vi på oss noen dumme utvisninger, og det var akkurat det Vålerenga ville. Det er litt urutinert av oss, og jeg tror det skyldes at det er første kampen etter et opphold i seriespillet. Det er også urutinert at vi ikke klarer å forhindre at Vålerenga reduserer med bare to sekunder igjen av andre periode. Samtidig er det sterkt at vi til slutt klarer å bryte tilbake, og ro det i land, avslutter tremålsscorer Mikael Zettergren.

Kampfakta
Storhamar – Vålerenga 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)
CC-amfi
GET-ligaen, 29. runde
5448 tilskuere.

Scoringer
1. periode: 1-0 (2.10) Mikael Zettergren (Phillip Marinaccio, Christian Bull)
2. periode: 2-0 (21.24) Eirik Skadsdammen (Mikael Zettergren, Ulf Jimmy Andersson) i spill fire mot fem, 3-0 (24.39) Mikael Zettergren (Eirik Skadsdammen) i spill fire mot fem, 3-1 (39.58) Thomas Olsen (Magnus Alrek Fischer, Rasmus Juell)
3. periode: 3-2 (44.59) Vegard Aspehaug (Tobias Lindström), 3-3 (46.11) Rasmus Ahlholm (Jonas Oppøyen) i spill fire mot fem, 4-3 (53.59) Mikael Zettergren (Ulf Jimmy Andersson, Viktor Svensson) i spill fem mot fire.

*** Mikael Zettergren, Storhamar
** Thomas Olsen, Vålerenga
* Eirik Skadsdammen, Storhamar

Skuddstatistikk: 27-32 (7-10, 10-10, 10-12)
Utvisninger: Storhamar 8×2 min., Vålerenga 7×2 min.

Hoveddommere: Tor Olav Grøtnæs Johnsen/Marcus Vardeberg Wannerstedt
Linjedommere: Knut Einar Bråten/Rune Solholm Bakken

Øvrige resultater 19/12:

Lillehammer – Stjernen 5-1
Lørenskog – Kongsvinger 8-4
Manglerud Star – Stavanger 1-2 (Bildegalleri her, fotograf Filip Hammarlund)


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.