USHL

MATHIAS EMILIO: – Vi har knekt en kode nå

- Scoring og to assists mot Team USA for Mathias Emilio Pettersen
Mathias Emilio Pettersen gjennomførte nok en strålende USHL-kamp under nattens oppgjør mot Team USA. Foto: Muskegon Lumberjacks

Manglerud-gutten Mathias Emilio Pettersen (17) var meget toneangivende da Muskegon Lumberjacks tidvis kjørte over stjernemannskapet til Team USA natt til onsdag.

LES OGSÅ: Pettersen-scoring mot Chicago

Team USA – Muskegon Lumberjacks 3-6 (0-4,1-1,2-1) | Skudd: 30-23 (10-10,9-10,11-3)
19.12.17 | USHL | USA Hockey Arena | 2068 tilskuere

Mathias Emilio Pettersen satte standarden i USA Hockey Arena da han allerede etter 1:15 spilt av den første perioden sørget for ledelse til gjestende Muskegon Lumberjacks foran 2068 tilskuere.

Lumberjacks fortsatte med uforminsket styrke perioden ut og finske Mikael Hakkarainen scoret ytterligere tre ganger i overtall innen periodesignalet lød.

Så var det duket for ny Lumberjacks-scoring 12:11 ut i midtperioden – og en meget årvåken Mathias Emilio sto for assisten til målscorer Wyatt Bongiovanni i eget undertall, som dermed sørget for en kruttsterk 0-5-ledelse foran et måpende hjemmepublikum.

LES OGSÅ: Ny storkamp av Mathias & Lumberjacks

Team USA fikk sin første redusering 44 sekunder senere da Jack DeBoer fastsatte til 1-5 etter to perioder.

På tiden 51:26 sto Mathias Emilio nok engang for den målgivende pasningen til Bongiovanni, og dette var nordmannens 11. assist for sesongen, dermed ny femmålsledelse til Muskegon Lumberjacks snaue åtte minutter innen kampslutt.

Team USA svarte med ytterligere to reduseringer på tampen av oppgjøret, men dette var helt og holdent Mathias Emilio & Lumberjacks’ store aften i USA Hockey Arena, beliggende i Plymouth, Michigan.

(Saken fortsetter under bildet)

Mathias Emilio Pettersen. Foto: Muskegon Lumberjacks

– VELDIG FORNØYDE

Lumberjacks tok med dette sin fjerde strake seier – og sin femte seier på syv kamper spilt i desember, dermed kan Mathias Emilio og resten av laget ta en meget velfortjent juleferie. Laget lå på en åttende og nest siste-plass i USHLs Eastern Conference ved inngangen til julemåneden, men har nå avansert til 5. plass, kun seks poeng bak ledende Youngstown Phantoms.

– Vi er veldig fornøyde her nå før jul med prestasjonene i de siste ukene. Du kan vel si at vi har knekt en kode nå – og vi er sultne på mer etter jul. Vi spiller meget bra sammen nå, og treningene har vært veldig gode med høy intensitet i alt det vi foretar oss, forklarer Mathias Emilio til HockeyNorge.no etter nattens kamp.

LES OGSÅ: Pettersen valgt ut til «2018 USHL/NHL Top Prospects Game»

– Du setter inn kampens første scoring etter drøye minuttet spilt, deretter leverer du to strålende assists til Wyatt Bongiovanni, den første i undertall, hvordan opplevde du kampen – og ikke minst disse tre scoringene?

– Det var en veldig kul kamp å spille og bra med tempo. Da det gjelder scoringen så måtte jeg bruke mye fart på målet og jeg kom meg bak backene og fant høyre hjørnet raskt.

– Første assisten kom i «boxplay» hvor jeg tar pucken fra keeper og spiller til Wyatt på åpent mål. Andre var et «set play» hvor jeg legger pucken videre til Wyatt og han kommer seg gjennom backene og drar ut keeper og setter pucken mellom beina.

– Du vet det er mange NHL-scouter på tribunen og så går du ut og leverer en super kamp med tre målpoeng og laget ditt tar sin fjerde strake seier – hvordan er følelsen etter en slik oppvisning Mathias?

– Det er selvfølgelig en god følelse – og veldig deilig for laget sin del nå som vi har alle mann tilbake i troppen, fortsetter supertalentet ydmykt. Mathias Emilio er en som alltid setter laget øverst – og aldri snakker stort om egne prestasjoner.

– Videre så er det en seierslyst i laget nå som ikke mange andre lag klarer å takle når vi er på vårt beste. Vi har jobbet hardt for dette – og vi klarer å nullstille og tenke på neste kamp etter seier og tap, noe som er en veldig god egenskap.

– Nå er det straks jul og 10 dager til neste kamp, hvordan trener du i denne perioden for å opprettholde formen Mathias?

– Jeg prøver bare å holde formen ved like, som jeg har gjort hele sesongen, få en styrkeøkt om dagen og la kroppen få kjenne på det litt. Viktig å ta noen dager med ro og å ta den hvilen vi trenger – og prøve å komme tilbake til Muskegon med godt overskudd, avslutter en meget godt fornøyd Mathias Emilio Pettersen ovenfor HockeyNorge.no.

Etter nattens kamp mot Team USA står Mathias Emilio bokført med 15 målpoeng på 23 spilte kamper, fordelt på fire mål og 11 assists. Dette gir et poengsnitt på 0,65 per kamp. Bare på de tre siste kampene har 17-åringen levert fem målpoeng (2+3), for å dra det litt videre så har han på de ni siste kampene sørget for åtte målpoeng (2+6).

HockeyNorge.no ønsker Mathias Emilio en riktig god jul – og ser samtidig frem til årets to siste kamper mot Team USA (hjemme, 29/12) og mot Chicago Steel (borte, 31/12).

Og ikke glem «2018 USHL/NHL Top Prospects Game» 9. januar 2018, der Mathias Emilio er håndplukket som én av 40 spillere av General managers fra NHL og USHL, samt talentspeidere fra NHL Central Scouting.

Kampfakta:

Team USA – Muskegon Lumberjacks 3-6 (0-4,1-1,2-1)
19.12.17 | USHL
USA Hockey Arena | 2068 tilskuere

Skudd: 30-23 (10-10,9-10,11-3)

Mål 1. per.: 0-1 (01:15) Mathias Emilio Pettersen (Vincent de Mey), 0-2 PP1 (09:09) Mikael Hakkarainen (Marc Del Gaizo, Anthony Del Gaizo), 0-3 PP1 (16:07) Mikael Hakkarainen (Marc Del Gaizo, Wyatt Bongiovanni), 0-4 PP1 (17:50) Mikael Hakkarainen (Colby Bukes, Anthony Del Gaizo).

Mål 2. per.: 0-5 SH1 (32:11) Wyatt Bongiovanni (Mathias Emilio Pettersen), 1-5 (32:55) Jack DeBoer (Bode Wilde).

Mål 3. per.: 1-6 (51:26) Wyatt Bongiovanni (Mathias Emilio Pettersen, Nash Nienhuis), 2-6 (54:05) Spencer Stastney (Slava Demin, Tyler Weiss), 3-6 (58:01) Ty Emberson.

Utv.: Team USA 36 min/18. Muskegon 24 min/12.
Dommere: Sean Fernandez og Andy Thackaberry (Jake Davis og Ian McCambridge).


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.