Getligaen

Lillehammer snudde, og vant Mjøsderby på Hamar

Lillehammer-spillerne takket de par hundre frammøtte supporterne etter 4-3 seieren mot Storhamar på Hamar torsdag. Foto: Fredrik Hagen

Torsdag kveld var det duket for sesongens tredje Mjøsderby mellom Storhamar og Lillehammer. Lagene sto med en seier hver etter at Lillehammer vant forrige gang på Hamar, mens Storhamar fikk sin revansje da lagene møttes på Lillehammer.

Det var Lillehammer som startet oppgjøret best, og Oskar Östlund måtte dra fram et par gode redninger for å hindre bortelaget i og ta ledelsen. Til slutt måtte han likevel se pucken forbi seg. Gjestene utnyttet en spillevending og kom i overtall mot Östlund. Joey Benik sendte Lillehammer i ledelsen, helt fortjent etter spill og sjanser på det tidspunkt i kampen. Hjemmelaget kom bedre med utover i perioden og fikk testet Lillehammer-keeper Bengtsberg ved noen anledninger. Han nektet å slippe noen pucker forbi seg i første periode, og Lillehammer kunne dermed gå i garderoben med en ett-målsledelse.

2.39 ut i andre periode ble Emil Andreas Lund Nyhus utvist, og denne gangen klarte Storhamar og utnytte overtallsfordelen. Ti sekunder før Lillehammer var fulltallige var Steffen Thoresen sikkerheten selv og satte pucken forbi Bengtsberg. Bare 20 sekunder senere var kampen snudd. Victor Svensson fosset framover, og avfyrte et herlig håndleddskudd som gikk over skulderen til Lillehammer-keeperen, og brorparten av tilskuerne i hallen kunne juble for ledelse. Det ble ikke flere scoringer i perioden, men det var hjemmelaget som produserte de farligste sjansene. Likevel viste Lillehammer at de er et godt hockeylag, og de var giftige de gangene de kom til muligheter foran Storhamar-målet.

Storhamar fikk en knallstart på tredje periode. Etter litt klabb og babb i Lillehammers sone, spretter pucken til den hos Storhamar, som med Lillehammers øyne, helst ikke skal ha den pucken, nemlig Joakim Jensen. Alene med Bengtsberg er han iskald, finter Bengtsberg ned på isen, og setter pucken opp i nettaket. Gjestene ville også vise at de kunne score mål med en mann mer på isen. Stephan Vigier utnyttet muligheten da Håkon Opheim Engh måtte kjøle seg ned i to minutter. Med over halve perioden igjen var det duket for ny spenning i derbyet. Fire minutter senere var det duket for ny scoring i overtall, og igjen var det gjestene som kunne juble. Joakim Eidsa Arnestad styrte inn et skudd fra Brendan Ellis, og Oskar Östlund ble helt utmanøvrert ved den anledningen. De siste åtte minuttene av perioden bølget spillet fram og tilbake, men ingen av lagene klarte å få til en avgjørelse i ordinær spilletid.

I spilleforlengelsen fikk hjemmelaget en gyllen mulighet til å avgjøre da Joakim Eidsa Arnestad ble utvist i to minutter. Lillehammer klarte å ri av de to minuttene, og da Brendan Ellis fikk muligheten 44 sekunder før spilleforlengelsen var slutt, måtte Oskar Östlund nok en gang kapitulere, og Lillehammer kunne ta med seg to poeng hjem. Lagene møtes igjen til ny kamp om to dager, da på Lillehammer.

Matchvinner Brendan Ellis var en blid mann da HockeyNorge vekslet noen ord med ham etter kampen.

– Dette var en deilig seier, og veldig morsomt å få lov til å avgjøre i en sånn kamp, med så mye folk og herlig stemning på tribunen. Vi visste det ville bli en tøff kamp, Storhamar er et godt ishockeylag. Jeg synes vi gjør en god jobb i kveld. Selv da vi lå under med to mål hadde jeg troen på at vi kunne snu det, for jeg følte at vi hele tiden spilte bra, sier Ellis.

Kampfakta
Storhamar – Lillehammer 3-4 (0-1, 2-0, 1-2, 0-1) etter spilleforlengelse
CC-amfi
GET-ligaen, 31. runde
5933 tilskuere

Scoringer
1. periode: 0-1 (12.10) Nick Dineen
2. periode: 1-1 (24.29) Steffen Thoresen (Mikael Zettergren, Hampus Gustafsson) i spill fem mot fire, 2-1 (24.49) Victor Svensson (Kjetil Martinsen, Oskar Östlund)
3. periode: 3-1 (41.43) Joakim Jensen (Hampus Gustafsson, Christian Larrivée), 3-2 (48.10) Stephan Vigier (David Morley, Brett James Cameron) i spill fem mot fire, 3-3 (52.09) Joakim Eidsa Arnestad (Brendan Ellis) i spill fem mot fire.
4. periode: 3-4 (64.16) Brendan Ellis (Joey Benik, David Morley).

*** Brendan Ellis, Lillehammer
** Viktor Svensson, Storhamar
* Joakim Eidsa Arnestad, Lillehammer

Skuddstatistikk: 37-45 (11-10, 15-13, 8-16, 3-6)
Utvisninger: Storhamar 8×2 min., Lillehammer 8×2 min.

Hoveddommere: Karl Erik Robert Öberg Hallin/Robin André Berg
Linjedommere: Knut Einar Bråten/Håvar Dahl

Øvrige resultater 28/12:

Stavanger – Kongsvinger 4-2
Stjernen – Sparta 4-1
Vålerenga – Frisk 3-2 OT
Lørenskog – Manglerud Star 7-2

Tags

NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.