Unggutta i USA/Canada

Nordmann vant verdens største turnering for U16-lag

Storm Mørch-Karlstad sammen med Aydin Parekh (høyre). Foto: Azim Parekh

I romjulen har det som vanlig vært mange lag i aksjon i verdens største turnering for U16 lag.

«Marlies International Holiday Classic» holdes hvert år i Toronto, og omlag 80 lag deltok i årets turnering.

Denne gangen sto en nordmann i begivenhetens sentrum, da Storm Mørch-Karlstad (2002) var med å vinne denne tradisjonsrike turneringen.

Storm er nå inne i sitt 2. år som spiller i verdens største yngre avdelingsligaer – GTHL, som har mer enn 40 000 spillere fordelt på 2300 lag.

Storm Mørch-Karlstad sammen med Aydin Parekh (høyre). Foto: Azim Parekh

Storm spiller for et av topplagene i U16 klassen, Toronto Jr. Canadiens, og er nå en spiller som mange snakker om før vårens OHL-draft. Storm er en spiller med mye rått talent – han er stor for alderen, sterk, god skøyteteknikk og med en fantastisk arbeidsinnsats. De siste årene har han tatt steg for steg, og scoutene i Toronto snakker nå om at Storm vil være et potensielt tidlig valg i draften.

I romjulen var Storm altså med å vinne verdens største AAA U16 turnering, hvor lag fra hele Nord-Amerika deltar. Storm var en viktig bidragsyter på sitt lag, og scoret hele 8 mål på 6 kamper denne uken. JRC hadde en veldig god og sterk turnering, og slapp faktisk ikke inn mål før i kvartfinalen mot lokale Toronto Titans– men hvor de vant hele 10-2 og Storm scoret 3 mål. I semifinalen møtte de en annen lokal rival – Vaughan Kings, som de tapte 4-0 mot sist de møttes – men denne gangen ble JRC for sterke og hvor Storm åpnet scoringen med et flott skudd opp i hjørnet, og de vant til slutt 3-0 etter en tett kamp.

I finalen sto overraskelsen Don Mills Flyers for døren, Flyers hadde gjort en overraskende bra turnering og slått ut favoritter på veien – og det ble nok et Toronto-oppgjør i finalen. Faktisk var 6 av 8 lag i kvartfinalene lokale Toronto-lag, noe som viser hvor sterk denne ligaen er opp imot mange av de beste ligaene i Nord-Amerika.

Foto: Azim Parekh

Det ble en veldig tett og god finale med to gode lag, hvor de følger hverandre som skygger – men hvor JRC med Storm på laget til slutt vinner med 2-1.
En fantastisk opplevelse for Storm, og ikke minst hvor han var en viktig bidragsyter på et lag som viser seg som et av de beste i sin årsklasse i Nord-Amerika. Skal bli spennende å følge han resten av sesongen, og frem mot OHL-draften i vår.


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.