Getligaen

– En undervurdert serie

Ny Storhamar-seier da Manglerud Star ble slått i CC-amfi
GLADE: Josh Nicholls og Simen Løvhaug Hansen jubler etter at sistnevnte har scoret Storhamars første mål i 4-1 seieren mot Manglerud Star. Foto: Fredrik Hagen

Serieleder Storhamar tok torsdag i mot godt gående Manglerud Star, med tre strake seire til match på Hamar.

Det var hjemmelaget som tok tak i kampen fra start, og både Mikael Zettergren og Lars Erik Hesbråten hadde muligheten til å gi Storhamar ledelsen.

Kristopher Joyce i Manglerud-målet vartet opp med flere gode redninger utover i første periode, men da Simen Løvhaug Hansen fikk en løs puck skliende mot seg måtte han kapitulere. Et knallhardt slagskudd føk inn i krysset, den avslutningen hørte Joyce bare suset av.

Mot slutten av perioden fikk hjemmelaget muligheten til å spille i overtall, uten at de klarte å score flere ganger.

Det klarte imidlertid gjestene. De fikk muligheten først en gang i overtall, uten at de lyktes, men da Martin Rønnild røk på en utvisning benyttet Sam Coatta muligheten til å utligne. En herlig avslutning over skulderen til Oskar Östlund i Storhamar-målet. Kanskje ikke helt rettferdig sett ut fra spill og sjanser, men det er ikke forbudt å være effektiv i ishockey.

Det tok ikke lang tid før Storhamar igjen var i føringen. Martin Rønnild tramper inn i Manglerud sin sone, og setter pucken utagbart for Kristopher Joyce.

Storhamar ville også vise at de kan score med en mann mer på isen. Et glimrende pasningsspill endte med at Joakim Jensen fikk all verdens tid, og Joyce måtte igjen se en puck forsvinne bak seg.

I tredje periode presset Manglerud Star for å få en tidlig redusering, og Oskar Östlund måtte i aksjon ved flere anledninger.

Med snaut fem minutter igjen av perioden fikk Manglerud Star en mann utvist, og dermed en gyllen mulighet for Storhamar til å sette den siste spikeren i kista.

Det var imidlertid gjestene som skapte de farligste mulighetene, med en mann mindre på isen. Med 1.23 minutter igjen av perioden, tok Manglerud Star ut sin keeper. 12 sekunder senere var matchen avgjort. Eirik Skadsdammen sendte i vei pucken som fant veien inn i det tomme buret.

– Jeg synes vi gjør en god kamp, mot et lag som er vanskelig å spille mot. Det er mye positivt, vi skaper gode sjanser, og scorer fire mål, sier Josh Nicholls etter kampen.

– Etter å ha vært i Norge en stund, hva synes du om norsk hockey?

– Det er helt klart en undervurdert serie. Det er veldig mye talent i norsk hockey. Dessuten elsker jeg Hamar som by, og Norge er et utrolig vakkert land å bo i, avslutter Josh Nicholls.

Kampfakta
Storhamar – Manglerud Star 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
CC-amfi
GET-ligaen, 36. runde
3235 tilskuere.

Scoringer
1. periode: 1-0 (16.56) Simen Løvhaug Hansen (Josh Nicholls, Martin Rønnild).
2. periode: 1-1 (33.54) Sam Coatta (Matthew Vanvoorhis, Dylan Richard) i spill fem mot fire, 2-1 (35.49) Martin Rønnild, 3-1 (38.02) Joakim Jensen (Robin Dahlstrøm, Christian Larrivée) i spill fem mot fire.
3. periode: 4-1 (58.49) Eirik Skadsdammen (Kodie Curran)

*** Martin Rønnild, Storhamar
** Oskar Östlund, Storhamar
* Matthew Vanvoorhis, Manglerud Star

Skuddstatistikk: 34-27 (15-8, 7-7, 12-12)
Utvisninger: Storhamar 4×2 min., Manglerud Star 4×2 min.

Hoveddommere: Jørn McCall Ekeberg/Lars Arve Kronborg
Linjedommere: Knut Einar Bråten/Espen Olsvik

Øvrige resultater 11. januar:

Stavanger – Lørenskog 8-2
Kongsvinger – Vålerenga 0-3
Lillehammer – Sparta 4-2
Stjernen – Frisk 5-4


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.