J18 Elit (SWE)

Tobias reddet 21 straffer!

Färjestad-målvakt Tobias Normann leverte 21 strafferedninger i J18 Allsvenskan Södra. Foto: Färjestad BK

Tobias Normann (16) og hans Färjestad BK J18 vant 4-3 over Troja/Ljungby – og avgjørelsen falt etter 46 straffeslag!

Lest denne?: Tobias får oppleve guttedrømmen

Målvakten fra Fredrikstad – og den tidligere Stjernen-spilleren Tobias Normann, fikk virkelig kjørt seg sist søndag da Färjestad gjestet IF Troja/Ljungby i J18 Allsvenskan Södra.

Etter ordinær tid med påfølgende forlengningsminutter lyste det 3-3 på måltavla i Ljungby Arena, dermed skulle det hele avgjøres på straffeslag – og for et «straffedrama» dette skulle bli!

Totalt 46 straffeslag senere kunne Normann & Co. heve armene i triumf. Det vil samtidig si at den norske 16-åringen, som også står for det norske U18-landslaget, sto opp og reddet 21 av 23 straffeslag. Av med hatten for denne prestasjonen!

I «jakten» på om dette er en verdensrekord har HockeyNorge.no fått god hjelp utenfra – og det nærmeste vi har kommet frem til er en kamp i den tyske ligaen DEL tilbake i november 2010, der måtte det 42 straffeslag til for å utrope Straubing Tigers til seierherre over EHC München (5-4). Men dette er fire straffeslag færre enn i Ljungby Arena søndag.

Flere aviser i Sverige har omtalt straffedramaet, og mange spør seg om dette er rekord når det gjelder antall straffer i en svensk juniorkamp. Ingen ser ut til å ha opplevd lignende.

Til Värmlands Folkblad sakser vi rett ut sitatet fra FBKs trener Fredrik Jonsson;

– Många frågade både i går och i dag vad rekordet egentligen ligger på, men jag har inte hunnit ta reda på det. Det var rätt mastigt och det knöt sig nog lite för båda lagens straffskyttar. Samtidigt som det var två otroligt duktiga målvakter.

(Saken fortsetter under bildet)

Tobias Normann. Foto: Färjestad BK

– FANTASTISK MORSOMT

Og den ene målvakten treneren refererer til er jo vår egen Tobias Normann – og i sakens anledning stilte vi hovedpersonen noen spørsmål;

– Hvordan var det å få så mange straffer mot seg Tobias?

– Det var fantastisk morsomt. Jeg liker når jeg har litt press på meg, og når jeg har muligheten til å hjelpe laget å vinne. Og det er vel ingen større mulighet til det enn i en straffekonkurranse.

«Men, det er klart at man begynner jo å tenke litt på hva som skjer når vi aldri ble ferdig»

– Var det noen spesielle tanker som rant gjennom hodet ditt underveis?

– Nei, egentlig ikke. Jeg forsøkte bare å holde fokus på pucken og de tingene jeg vet jeg må gjøre for å ha størst mulig sjanse til å redde den. Men, det er klart at man begynner jo å tenke litt på hva som skjer når vi aldri ble ferdig. Samtidig hadde jeg litt ekstra press på meg, fordi vi la den første straffen hver gang igjennom alle «sudden-straffene», så hver gang vi bommet, måtte jeg redde, ellers var det kjørt.

– Har du noen gang opplevd noe lignende?

– Nei, jeg har aldri opplevd noe i nærheten av dette på en straffekonkurranse. Det var utrolig kult og jeg er veldig glad for at Alexander Hård Af Segerstad satte pucken til slutt slik at vi kunne stikke av med seieren.

– Til slutt Tobias, trives du i Färjestad – og eventuelt hvorfor?

– Jeg trives fantastisk godt i FBK. Jeg har fått gode kamerater, som jeg trives godt med. Det er bare fantastiske folk som går i gangene i Löfbergs – og det er så utrolig mye kunnskap, kultur og muligheter her. Jeg lærer noe nytt hver eneste gang jeg går inn gjennom dørene der. Samtidig fungerer samarbeidet med skolen veldig fint. Lærerne er veldig flinke og hyggelige, og miljøet på skolen er fantastisk bra. Ikke ett vondt ord å si om hverken klubb eller skolen. Jeg kunne ikke hatt det bedre, og er både takknemlig for fornøyd, avslutter Tobias Normann ovenfor HockeyNorge.no.

Lest denne?: Tobias får oppleve guttedrømmen


NB! Vi søker etter frivillige skribenter og fotografer som kan dekke Get-kamper i alle arenaer bortsett fra i CC-amfi. Vi søker også etter frivillige til å skrive/ta bilder av øvrige norske/utenlandske ligaer (også bredden). Ta kontakt: thomas@hockeynorge.no.