11-åringer representerer Norge i internasjonell turnering

 
Det er som oftest mer vanlig at voksne sportsutøvere drømmer om å få representere sitt land internasjonellt. At barn får denne muligheten er noe som sjelden finner sted.

 
Men, nå skjer det, ved at det norske U12 laget som kommer fra Furuset i Oslo skal representere Norge i Arctic Cup i St.Petersburg, Russland. 
 
Denne turneringen som arrangeres for andre gangen med lag fra Sverige, Russland, USA, Canada, Finland, Danmark, Island og ikke minst Norge spilles mellom 6-9 desember.
 
Men, det er forventningsfulle gutter i laget som består av mesteparten spillere fra Furuset (blandet med gutter fødte 00 og 01), men også noen spiller har blitt lånt inn fra b.la Manglerud Star. 
 
Enligt kilder så skal landlagssjefen Roy Johansens sønn være meldt inn i truppen som skal representere Norge. Men det skal poengteres at det ikke er snakk om noe norskt landslag uten dette er et klubblag som representerer Norge. 
 
Førrige året var det kun en turnering med gamle «stjerner», spesiellt var det Russland som hadde mange fornsovjetiske spillere på laget. Norge var også representert førrige året med et lag som NOHA hadde plukket ut som innholdt spillere i 40+ klassen. 
 
Puljen som de norske veteranerne skal spille i består av : Danmark , Sverige og Canada i tillegg til Norge. Om dette er oppsettet er det samme for U12 er uklart i skrivende stund da dette ikke er offentliggjort.
 
Vi spurte laglederen Ian Clark om hvilken ambisjoner og forventinger kan stilles for dette U12 lag?
 
 – Vi reiser dit for å få prøve oss på internasjonell nivå, dette er en sjelden sjanse som man ikke kan la være. Vi har litt erfaring fra å spille mot svenske lag, men her får vi virkeligen teste oss. Det er sjelden et lag med gutter som er 11-12 år får muligheten til å spille mot lag internasjonellt og dette er en erfaring vi kommer ta med oss uansett om det går bra eller dårlig.
 
 
 

 Turneringen er et ledd i å være en av flere nettverksbyggere for utviklingen av aktiviteter i nordområdene som f eks innenfor gass og olje.
 
Jeg tror alle kan være enige i at det vankes en opplevelse utover det vanlige for disse unge hockeyguttene borte i St.Petersburg. Å sannsynligvis er det mange som er nervøse fordi de skal «representere» landet sitt knaksje ikke på landslagnivå men på klubbnivå, men husk at de er der for å fremst ha det morro.
 
Vi återkommer med mer fakta,resultater,foto og kanskje videoopptak.