20, 20 og 20

Mathias Emilio Pettersen i aksjon for Denver Pioneers i NCAA. Foto: Shannon Pelot Valerio

Mathias Emilio Pettersen spiller med trøye nummer 20, han har spilt 20 kamper for Denver – og han har notert seg for 20 målpoeng.

Les flere saker omhandlende Mathias Emilio Pettersen her 

NHL-draftede Mathias Emilio Pettersen (18) gjør det som ventet skarpt i NCAA for sitt University of Denver, eller Denver Pioneers som de oftest blir kallt.

På 20 spilte kamper har Manglerud-gutten notert seg for 20 målpoeng fordelt på fem mål og 15 målgivende pasninger.

Ligaens beste poengplukker, 22-åringen Taro Hirose fra Michigan State, topper med 35 målpoeng (11+24) på 22 spilte kamper. For Pettersen sin del er det kun seks poeng opp til en «Topp-10»-plassering, per tiden innehar han en delt 52. plass blant hele 1427 spillere i denne massive NCAA-ligaen.

I sitt eget lag er han nest beste poengplukker ett bak 21-årige Liam Finlay, men Pettersen leder klart hva assister angår i egen klubb, en klubb som nå er ranket som nummer tre i hele USA. Videre er han den nest beste rookien i NCAA.

Det er meget gledelig å se at Pettersen har tatt dette nivået på strak arm – og han har videreført spillet og utviklet seg enda mer etter suksessen i USHL for Muskegon Lumberjacks sist sesong, der han produserte 46 målpoeng (14+32) på 60 spilte kamper.

Pettersen leverte også varene for det norske U20-landslaget i tyske Füssen sist desember – og på fire kamper noterte 18-åringen seg for tre mål og tre assists, noe som holdt til en delt sjetteplass sammen med vår egen Samuel Solem blant mesterskapets beste poenggjørere. Tyske Dominik Bokk toppet her med 8 målpoeng (1+7). Det hører her med til historien at Pettersen ikke spilte Norges første kamp mot Hviterussland grunnet sen tilslutning fra USA.

Alt dette og mere til har ført til at Pettersen nå banker på døra til A-landslaget – og nettstedet nitten.no kunne tidligere melde om at landslagssjef Petter Thoresen vil teste ham ut.