Fra U18 VM til OL-kvalik for supertalentet Millie…

Millie Rose Sirum. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

Millie Rose Sirum (16) herjet under U18 VM i Budapest og er nå aktuell for OL-kvalik i Sveits med det norske kvinnelandslaget.

Les også: Troppen til OL-kvaliken

Les også: Oppsummering U18 VM Budapest

Millie startet å spille ishockey da hun var ni år gammel – og har mer eller mindre spilt med gutta i Vålerenga frem til hun flyttet til Rogaland og spill for Stavanger i kvinnenes eliteserie denne sesongen. Millie går nå på WANG Toppidrett Stavanger etter å ha tatt første året ved samme skole i Oslo.

Millie har Hilary Knight (Boston Pride) og Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) som sine favorittspillere – og favorittklubben er som hun sier; «selvfølgelig New York Rangers!».

Hennes mål er å få spille D1 College Hockey i et godt lag på en bra skole, bli så god som mulig – for så å ta steget til NWHL en vakker dag.

16-åringen har allerede rukket å delta i tre U18-VM og hun har representert Norge i Ungdoms-OL. På disse tre verdensmesterskapene har hun totalt sanket 17 målpoeng (4+13) på 15 kamper. Under Ungdoms-OL på Lillehammer ifjor ble det én scoring på fire kamper.

Idag er det nøyaktig én måned siden Norge U18 åpnet VM i Budapest med å vinne 3-2 over selveste Tyskland, et tysk mannskap som til slutt vant resten av sine kamper og rykket opp til toppdivisjonen. Millie briljerte mot tyskerne og leverte målgivende til samtlige norske mål.

Norge vant så mot Frankrike, tapte for Østerrike – kom tilbake med seier over vertsnasjonen Ungarn, før de norske jentene avsluttet turneringen med tap for Slovakia.

Vi stilte Millie en rekke spørsmål før avreise mot sveitsiske Arosa og den siste kvalik-runden til OL i Pyeongchang, les videre for spørsmål og svar under bildet.

Millie Rose Sirum. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

– Det ble en bronse i Budapest til slutt Millie, hva tenker du om den plasseringen?

– Jeg ble jo skuffet over at vi ikke rykket opp når vi hadde trua på å klare det og vi var jo veldig nære. Det er nok tapet mot Østerrike som gjorde at vi mistet det håpet, og samtidig ødela det mye for opprykkssjansene våres. Alt i alt ble vi veldig glade for at vi fikk bronse.

– Hva tenker du om laginnsatsen under mesterskapet i Budapest – og hva med innsatsen til støtteapparatet?

– Jeg syntes at vi jobbet veldig hardt og kriget for hverandre, selv om vi til tider senket tempoet og surra litt, men vi lærte av feilene våres og ble bedre under turneringa. Alt i alt syntes jeg det var en bra turnering for laget. Jeg syntes også at støtteapparatet var utrolig bra! Spesielt matris Erik Pettersen, uten han hadde det nok vært mye rot og kaos i boksen.

(Saken fortsetter under bildet)

Matrialforvalter Erik Pettersen får fortjent skryt av Millie. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

– Hva er årsaken tror du at Norge ikke rykket opp, hva gikk «galt» og hva må rettes på?

– Det gikk nok litt på å klare å holde kampene helt ut. For eksempel mot Frankrike så klarte vi å slippe inn mål i det siste minuttet.

– Det vi spesielt bør lære til neste år er nok å krige enda litt mer og å faktisk være mer oppmerksom og skjønne hva som står på spill – og hvor stort det faktisk er.

– Til tider var vi også litt sløve i småting som pasningene og så videre. Hadde vi også vært litt mer på mot Østerrike hadde vi vunnet.

– Fortell litt om hva du synes om din egen innsats under VM Millie.

– Jeg syntes at jeg leverte en ganske bra innsats, og jobbet hardt, men alt kan jo alltid bli bedre. Jeg tror nok de to første kampene var mine beste i den turneringen.

(Saken fortsetter under bildet)

Millie Rose Sirum sammen med turneringsleder Igor Nemeček etter å ha mottat prisen for beste poengplukker i U18 VM. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

Millie vant poengligaen med 8 målpoeng fordelt på én scoring og syv assist, ett poeng foran Emilie Kruse Johansen og to poeng foran Lene Tendenes.

– Du vant poengligaen, hvordan føles det Millie?

– Det er jo alltid gøy å vinne poengligaen. Jeg burde nok ha scoret mye mer enn det jeg gjorde, men du kan jo heller ikke tenke sånn. Jeg hadde nok aldri fått så mange poeng uten mine bra lagkamerater. Jeg burde nok i tillegg ha skutt mye mer og satt sjansene mine.

I tillegg til å vinne poengligaen kom Millie på VMs All Star-lag sammen med Lene Tendenes.

– Hva betyr det for deg å komme på et All Star-lag under et VM? Og hva tenker du om at to av tre på All Star var fra Norge?

– Det betyr utrolig mye å komme på et All Star-team i et VM. Det har aldri hendt meg før så det er utrolig kult å få vært med på! Det at det var to av tre fra Norge som kom med er jo konge. Det viser bare at vi har bra spillere som jobber hardt.

– Snakker vi et opprykk for Norge U18 neste år?

– Altså vi må bare jobbe så hardt som mulig fremover til neste VM, så får vi se hva som skjer. Alt kan skje, så jeg har full tro på det.

(Saken fortsetter under bildet)

Millie Rose Sirum. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

– Nå er det straks siste OL-kvalik-runde med A-landslaget. Tror du Norge er gode nok til å komme til Pyeongchang 2018?

– Jeg har alldeles troen på at vi kan komme til OL. Vi har et enormt sterkt lag, så det blir veldig spennende.

– Hvordan er/blir din rolle på A-landslaget i forhold til din rolle på U18-landslaget?

– Min rolle på A-landslaget er ikke akkurat det samme som på U18. På U18 er jeg en spiller som må ta ansvar og holde en del på pucken samt lage mye spill, mens på A-landslaget er jeg jo den yngste, så der prøver jeg bare å bidra med så mye jeg kan på best mulig måte. Jeg blir en helt annen spiller der, avslutter supertalentet Millie Rose Sirum ovenfor HockeyNorge.no.

Vi ønsker Millie og resten av det norske landslaget lykke til videre.

Norges kamper:

09.2.17 20:00 Tsjekkia – Norge
11.2.17 16:00 Sveits – Norge
12.2.17 20:00 Norge – Danmark

Norges tropp:

Målvakter:
Ingunn Mathilde Anseth, Vålerenga
Ena Nystrøm, Stavanger
Linnea Holterud Olsson, Hammarby (SWE)

Backer:
Linn Aakre, Vålerenga
Emma Bergesen, Stavanger
Silje Holøs, Djurgården (SWE)
Ingrid Morset, Linköping (SWE)
Anniken Olafsen, Vålerenga
Lene Tendenes, Linköping (SWE)
Julie Øiseth, HV71 (SWE)

Løpere:
Line Berntsen, Stavanger
Line Bialik, AIK (SWE)
Andrea Dalen, Djurgården (SWE)
Josefine Biseth Engmann, Manglerud Star
Mathea Fischer, Uni. British Columbia (CAN)
Andrine Furulund, Hasle/Løren
Madelén Haug Hansen, Linköping (SWE)
Jeanett Hjelm, Stavanger
Emilie Kruse Johansen, Linköping (SWE)
Helene Martinsen, AIK (SWE)
Karoline Pedersen, Stavanger
Millie Rose Sirum, Stavanger