Alt er opp til Norge

Norge ledet 5-0 etter de første 20 minuttene, men tillot Japan å komme faretruende nær mot slutten.

Norge – Japan 5-0 (5-0,0-1,2-2) Skudd: 38-23

U18 VM Piestany, Slovakia: Anført av kaptein Endre Medby som noterte seg for tre av fem mål i den første perioden, lovet det veldig godt for Norge i kampen mot Japan lørdag. Men, laget falt sammen utover i oppgjøret og med 12 minutter igjen å spille reduserte Japan til 5-3 – da var det meget nervøst å være norsk i Zimny stadion.

– Vi visste på forhånd at dette kom til å bli en tøff kamp, Japan var uten poeng så langt i mesterskapet og ville gi alt mot oss, forklarer kaptein Endre Medby til HockeyNorge.no.

– Så går vi ut og leder 5-0 etter den første perioden, mulig det nesten ble for enkelt for oss – vi falt i hvert fall sammen i midtperioden og deler av den tredje, men kom tilbake mot slutten og sikret oss en 7-3 seier til slutt. Nå er heldigvis alt opp til oss, vi er ikke avhengige av andre lags resultater bare vi vinner de to siste mot Slovenia og Slovakia, avslutter Medby.

Dette fordi Frankrike slo Italia med 4-3.

Må heve oss

Trener Robert Jonsson var naturligvis godt fornøyd med innledningen på kampen, men ser jo at det ikke helt stemmer for hans disipler i deler av kampen;

– Vi har et veldig bra toppnivå, men holder ikke i 60 minutter. Dette må vi rette på. Jeg er videre meget fornøyd med vår målvakt Joachim Svendsen som virkelig holder oss inne i kampen da Japan begynner å kjøre på. Men, vi er med å kjemper om opprykk og veldig glade for denne seieren, sier Jonsson.

Norges bestemann sammen med Endre Medby, Mathias Saksvik Baar, har til nå levert en meget solid turnering. Den kvikke, tekniske spilleren gjør uventede ting – og er tidvis direkte morsom å se på.

Neste kamp for Norge er søndag mot Slovenia, deretter er det hviledag mandag før den siste kampen mot Slovakia tirsdag.

– Må høyne nivået

– Vi kjører jo over Japan i den første perioden, men deretter så stopper det opp for oss og vi inviterer dem inn i kampen. Det virket til at vi mistet fokus og vi begynte å småkjefte på hverandre. Vi er nødt til å komme opp på et høyere nivå til de to siste kampene her i VM. Vi må ta med oss den gode førsteperioden og bygge videre på den, sier Baar.

Ros til supporterne

Baar var heller ikke sen med å nevne alle de norske supporterne som lagde liv på tribunen i Zimny stadion;

– Det er kjempekult at de er her. Jeg kan love deg at vi spillerne hører dem godt og nå får vi vise dem at vi kan vinne de to siste kampene, avslutter Baar ovenfor HockeyNorge.no.