Årets første tap for Frisk/Jutul

Det var et så langt ubeseiret Frisk/Jutul som møtte Sparta hjemme i Askerhallen tirsdag kveld.

Frisk / Jutul – Sparta Sarpsborg 2 – 5

Eliteserie U17

STØTT OSS GJERNE VED Å BLI VÅR VENN PÅ FACEBOOK – Klikk her 🙂

Men, etter at en del sentrale spillere hadde ligget med snuten under dyna de siste dagene var det en spent Robert «Robban» Jonsson som ledet Frisk/Jutul mot tabell-toer Sparta. Sparta på sin side har kun tapt to kamper i årets serie, rett nok et noe forsmedelig tap ettersom det kom mot nabo Stjernen som de bare to dager tidligere hadde slått med klare 10-1.

Sparta kom best i gang i tirsdagens oppgjør, og var det laget som så mest tent ut fra første dropp. Etter at Frisk/Jutul greide å ri av en to-minutter, tok det bare drøye halvminuttet etter at hjemmelaget var fulltallige før Martin Steen ga Sparta ledelsen, assistert av Martin A. Frøid.

Frisk-spiller Eivind E. Andresen pådro seg en to-minutters utvisning, men uten at blåtrøyene fra Sarpsborg greide å utnytte overtallet. I stedet var det samme Andresen som utlignet etter 12:44, assistert av Medhus/Henriksen, og resultatet så ut til å stå seg ut perioden. Kveldens utmerkede speaker, Paal Harbye, gjorde seg klar til å annonsere første pause, men med 5 sekunder igjen på klokka vant Sparta en dropp i offensiv sone, og direkte fra dropp klinket Didrik Svendsen inn pucken bak Fredrik Grønstrand i Frisk/Jutul målet. Skuddstatistikken vant Sparta med klare 13-6, og kunne gå til pause med en relativt fortjent ledelse.

Andre periode startet med en Sparta-utvisning etter halvannet minutt, og Frisk/Jutul hadde flere kvalifiserte avslutninger uten å greie og overliste Sander Renè Berg i Sparta-buret. Når så en av hjemmelagets backer litt for enkelt lar Spartas Gustav Olsson komme alene med Grønstrand, ja da lar ikke unge Olsson seg be to ganger, og øker ledelsen til 1-3 (assist Drillestad/Gabrielsen).

Sparta er bare noen minutter senere igjen på vei gjennom alene med Grønstrand, men Marius Carho Hansen avverger scoring på en litt ulovlig måte – og må sone en to-minutter for tripping. Perioden ser igjen ut til å ebbe ut uten flere scoringer, men med drøye minuttet igjen å spille er det igjen klart for mer jubel på Sparta-benken. Etter pasning fra Tobias Gabrielsen og Henrik Knold, setter Martin Steen pucken i mål – og oppgaven for hjemmelaget ser nå mer og mer vanskelig ut. Selv om de vant skuddstatistikken 13-11, var det Sparta som vant perioden 2-0.

Siste periode bar preg av at hjemmelagets førsterekke var noe redusert etter sykdommen som har herjet laget, og Sparta lot dem på ingen måte få hvile. Når det gjensto drøye fem minutter av perioden fikk Spartas Joakim D. Johansen en to-minutter, og Frisk/Jutul velger en vågal variant med å ta ut keeper og spille med seks utespillere. Det straffet seg, som det ofte gjør, og Joakim W Karlsen kunne sette pucken i åpent bur med et skudd fra egen sone. Frisk/Jutul reduserte til 2-5 ved Anders Tangen Henriksen (assist ved Henrik Medhus), men kunne altså ikke forhindre årets første tap.

Dermed klatret Sparta forbi Frisk/Jutul på tabellen, rettnok med en kamp mere spilt, og allerede førstkommende lørdag er det revansjeoppgjør i Sparta Amfi.

Andre resultater:

Lørenskog – Lillehammer 3-4

Manglerud Star – Storhamar 4-2

STØTT OSS GJERNE VED Å BLI VÅR VENN PÅ FACEBOOK – Klikk her 🙂