Bäärnhielm: – Forstår hvorfor det kalles Hockeytown…

Patrik Bäärnhielm (29) forlot Lillehammer til fordel for Sparta før inneværende sesong – og svensken trives utmerket i sin nye klubb.

 
Etter fem sesonger i Lillehammer søkte kraftbacken, med fortid i blant annet Elitserie-klubben Luleå, seg til nye utfordringer i Sarpsborg.
 
«Spilleren har «hyfsade» defensive, såvel som offensive kvaliteter. Han er utrystet med et riktig bra skudd og kan med fordel brukes i overtall», står det å lese av kans karakteristikk hos EliteProspects.
 
Som nevnt så startet Patrik sin karriere i svenske Luleå, der han spilte på øverste nivå i tre påfølgende år fra 2002/03.
 
På disse årene spilte han 42 kamper. I tre nye sesonger fra 2004/05 var han innom Division 1, Allsvenskan og Finland 2.
 
Deretter gikk ferden til mjøsklubben Lillehammer, der han ble en virkelig stor hit – og en meget populær spiller hos supporterne i sine fem sesonger for klubben.
 
På disse sesongene noterte han seg for 141 poeng (43+98) i seriespillet.
 
I sluttspillet ble det 13 poeng (8+5) på 27 kamper.
 
Og nå er han altså på plass i Sparta Warriors – og han er virkelig fornøyd med tingenes tilstand. Han opplevde også seier i sin første kamp mot Storhamar (4-3) foran 2499 tilskuere.
 
– For det første så har jeg blitt veldig bra mottatt av supportere og folk utenfor laget i Sarpsborg. Jeg forstår virkelig hvorfor byen kalles Hockeytown, forteller Patrik til HockeyNorge.no.
 
I sin kommentar til den første kampen sier Patrik at dette var en typisk seriepremiere, blandet med noen nerver og følelser.
 
– Jeg synes seieren til slutt var fortjent mot et Storhamar-mannskap som alltid er vanskelige å spille imot. Fasiten ble tre viktige poeng  – og det er naturligvis alltid deilig å vinne en seriepremiere, avslutter alltid sympatiske Patrik Bäärnhielm.