23. august 2019
Menn

Bare nesten for Storhamar

Alexander Reichenberg og Storhamar leverte en god kamp mot storfavorittene fra Tsjekkia. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no.
Alexander Reichenberg og Storhamar leverte en god kamp mot storfavorittene fra Tsjekkia. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no.

Torsdag var det duket for historiens første Champions Hockey League (CHL) kamp i Hamar OL-amfi. Motstander var ingen ringere enn Tsjekkias mest kjente hockeylag, Sparta Praha. I fjorårets turnering røk tsjekkerne ut i 8. delsfinalen mot Linköping.

SE BILDENE TIL FOTOGRAF THOMAS WESTLING HER

Følg SportsNorge.no på Facebook

Storhamar innbød til fest, og Hamarsingene var tydeligvis sulteforet på ishockey i sommervarmen, for «fjøset ble mætt». Det var til og med cirka 30 supportere av bortelaget som hadde tatt turen, i buss.

Det var et forventningsfullt publikum som ga hjemmelaget trampeklapp da oppvarmingen begynte, og den gode stemningen holdt seg til kampstart.

Storhamar åpnet også friskt, og uten respekt, for gjestene. Jacob Berglund fikk kampens første sjanse, men skuddet gikk rett på Sparta Praha-keeper Tomas Popperle. Ikke lenge etterpå fikk så Mikael Zettergren en pasning helt alene foran keeper, men et dårlig mottak gjorde at den sjansen ble misbrukt.

Storhamar-supportere hadde mye å glede seg over tross tap. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no
Storhamar-supportere hadde mye å glede seg over tross tap. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no

LITT MOT SPILLETS GANG

Det var faktisk litt mot spillets gang da Tomas Netik fikk lurt pucken forbi Robert Hestmann i Storhamar-målet. En scoring som så noe billig ut fra vår posisjon. Hjemmelaget lot seg ikke knekke og fortsatte optimistisk. De fikk også muligheten til å spille 5 mot 3 i 1.19 minutter. Til tross for noen gode muligheter klarte de ikke å utnytte den fordelen.

Da så Storhamar fikk lagstraff på grunn av for mange spillere på isen mot slutten av første periode, viste Sparta Praha hvordan det skal gjøres. Med 12 sekunder igjen av utvisningen styrte Petr Kumstat inn en puck, og dermed 0-2 etter den første perioden.

TAKET LØFTET SEG

Midtperioden begynte med samme kampforløp som i åpningsperioden, bare at nå var det gjestene som tok kommandoen fra start av. Hjemmelaget klarte imidlertid å ri av det verste stormløpet, og drøye seks minutter ut i perioden kunne endelig hjemmepublikummet juble for scoring. Målsniken Joakim Jensen styrte inn et skudd fra Scott Hotham, i overtallsspill.

Snaue ti minutter senere løftet nesten taket i Hamar OL-amfi seg. Martin Rønnild satte inn utligningen til 2-2. Ikke lenge etterpå fikk Eirik Skadsdammen en gyllen sjanse til å føre Hamarlaget i føringen, men avslutningen gikk i stolpen og ut. En knallsterk periode av hjemmelaget, og lagene var like langt før tredje periode.

Martin Rønnild scoret og blir her gratulert av rekkekompis Magnus Lindahl. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no
Martin Rønnild scoret og blir her gratulert av rekkekompis Magnus Lindahl. FOTO: Thomas Westling | thomasfoto.smugmug.com | SportsNorge.no | HockeyNorge.no

SPARTA PRAHA BESTEMTE SEG

I siste periode virket det som om Sparta Praha hadde bestemt seg for å avgjøre matchen, og de kneppet opp farten ett hakk eller to fra de to første periodene.

Drøye sju minutter tok det før de kunne juble for kveldens tredje scoring, og også denne kom med en mann mer på isen. Med 2.37 minutter igjen fikk gjestene en mann utvist. Med minuttet igjen tok Storhamar ut keeper Hestmann, men til tross for store muligheter i sluttsekundene kunne tsjekkerne dra hjem med en seier i koffertene. Men all ære til Storhamar for innsatsen i denne kampen, klarer de å vise lignende takter i Get-Ligaen kan det bli mye moro for laget fra Hamar Vest utover sesongen.

– HAR EGENTLIG INGENTING Å KLAGE PÅ

– I dag er jeg fornøyd med innsatsen til gutta. Jeg har egentlig ingenting å klage på. Det er detaljer som avgjør denne matchen. Vi slipper inn to mål med en mann mindre på isen. Det har vi ikke fått øvd nok på så tidlig i sesongen, til at det har satt seg skikkelig. Sparta Praha var utrolig pucksikre, og det var et veldig høyt tempo i matchen, sier assisterende trener Pål Johnsen.

– Kribler det i beina kanskje?

– Ja, men da hadde vi tapt mer, ler Johnsen. Som fremhever keeper Robert Hestmann da vi spør hvem han synes var lagets bestemann.

– Vi må ta lærdom av denne kampen, også ser vi at over- og undertallsspill blir veldig avgjørende på dette nivået, det må vi terpe litt mer på fram mot kampen mot Geneve, avslutter Pål Johnsen.

OILERS IMPONERTE

Norges andre representant i CHL, Stavanger Oilers, imponerte også i sin første kamp.
Motstander på hjemmebane i Stavanger var Ocelari Trinec, og hjemmelaget vant hele 4-1 etter scoringer av Christian Dahl-Andersen, Josh Soares, Rudolfs Balcers og Jonas Johansson foran 2659 tilskuere i DnB Arena.

Kampfakta

Storhamar – Sparta Praha 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)
Champions Hockey League, 1. kamp
Storhamar OL-amfi
4714 tilskuere.

Scoringer
1. periode: 0-1 (3.07) Tomas Netik (Michal Barinka), 0-2 (18.06) Petr Kumstat (Michal Cajkovsky) spill 5 mot 4.
2. periode: 1-2 (26.41) Joakim Jensen (Scott Hotham, Mikael Zettergren) spill 5 mot 4, 2-2 (35.12) Martin Rønnild (Christian Bull, Magnus Lindahl).
3. periode: 2-3 (47.19) Michal Cajkovsky (Tomas Netik, Michal Barinka) spill 5 mot 4.

Utvisninger: Storhamar 4×2 min., Sparta Praha 5×2 min.
Skuddstatistikk: 21-38 (7-11, 7-17, 7-10)
Dommere: Mikael Sjöqvist (Sverige)/Robert Hallin (Norge)

Kampens beste spillere
Storhamar: Robert Hestmann
Sparta Praha: Tomas Netik

Følg SportsNorge.no på Facebook

Related posts

Keeperaften i Tønsberg

Thomas Granerød

Valuta for pengene

Elin Sagberg Rønning

Enveiskjøring

Thomas Granerød

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Godta Les Mer

Privacy & Cookies Policy