Olimbs mål førte BIK Karlskoga til topps i Allsvenskan

Ken Andre Olimb scoret det avgjørende målet i kveldens kamp mot Södertälje, og Karlskoga kan med seier i det som ble et blodig oppgjør gå inn i julen som serieledere i Allsvenskan på bedre målforskjell foran gamleklubben Leksand.

Toppoppgjøret i Nobelhallen ble tøff batalje med mange mål og hardt spill. Etter første periode sto det 2-2 etter en actionfylt periode, og det skulle bli hetere i andre periode. Bortelagets Viktor Lööv satte inn en saftig takling på BIK Karlskogas NHL-spiller, Marcus Johansson – noe Johansson ikke satte særlig pris på – og valgte å gå løs på Lööv som igjen resulterte i en 2-minutters utvisning. Denne greide Södertälje å utnytte til sin fordel, og scoret etter bare tre sekunder.

 

Hjemmelaget kom imidlertid sterkt tilbake, og ex-Stjernen og Sparta spiller Daniel Wessner kom i fokus. Han taklet en motstander etter at dommeren hadde blåst, og Flodkvist mente at det burde han ikke gjøre ustraffet. Flodkvist ble utvist, men Wessner slapp unna, og – selvsagt – satte Karlskogas Marcus Nilsson inn utligningsmålet i Power Playet som fulgte.

 

På Viasat Hockey ble Ken Andre Olimb intervjuet etter kampen, og sa der at selv om det var SSK som forsøkte å få Karlskoga ut av balanse, så var det Karlskoga som lyktes best med nettopp det.

 

For det var nettopp Kenna som fikk gleden av å sette inn «gamewinning goal» 2.31 ut i siste periode. Etter noen lekre dragninger av backen Fredrik Erickson kunne unge Olimb enkelt sette pucken i mål. Södertälje forsøkte å svare med å ta ut keeper, men da kunne Niklas Arell enkelt sette inn 5-3 i åpent mål.

 

Kennas mål kan sees her.