Bonsaksen & Røymark finske mestere

Alexander Bonsaksen og Martin Røymark (høyre). FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

Alexander Bonsaksen (30) og Martin Røymark (30) kan med sitt Tappara titulere seg som SM Liiga-mestere etter 4-2 i kamper over KalPa.

Med en 3-1-seier i den sjette finalekampen borte i Kuopio sørget Tappara for sin fjerde strake seier – og samtidig SM Liiga-gull etter 4-2 i best av sju finalekamper.

Dermed forsvarte årets seriemester også fjorårets mesterskap.

Bonsaksen er nå ferdig i Tappara og forlater det finske mesterlaget som han kom til fra Vålerenga under 2014/15-sesongen. Ny klubb for landslagsbacken kommende sesong er Iserlohn Roosters i tyske DEL.

«Bonsa» spilte 50 kamper i årets grunnserie og noterte seg for 16 målpoeng (4+12) og han ble ligaens beste spiller i plussminus-statistikken med 23. Under sluttspillet leverte han to assists på 17 kamper.

På sine nær tre sesonger hos Tappara leverte «Bonsa» totalt åtte mål og 30 assists på 196 kamper (7+26 på 143 seriekamper og 1+4 på 53 sluttspillskamper).

Røymark kom til Tappara fra svenske Färjestad til årets sesong og på 56 grunnseriekamper sørget landslagsforwarden for 15 målpoeng (8+7). I sluttspillet ble det én scoring og én assist på 18 kamper.

Vi gratulerer duoen med gullet!