CDA med hat-trick da Oilers ble for sterke for Storhamar

CDA og Oilers ble for sterke for Storhamar i kveldens kamp i DNB-Arena.

Juha Pekka Loikas er ute med skade og Petter Thoresen har måttet bryte superrekka til Oilers. Tore Vikingstad har tatt Loikas plass som centerforward mellom CDA og Strandfeldt. Det betyr også at han har gjort endring på superrekke nummer to, og plassert Mathias Trettenes mellom Kissel og Nystrom.

Det tar i underkant av to minutter før Trettenes gjør 1-0 til Stavangerlaget. Pucken spretter litt ukontrollert foran Hestmann i Storhamarburet og går til slutt inn. Bortsett i fra målet er de første seks minuttene veldig tamme fra begge lag. På tiden 7.14 ut i den første perioden setter Storhamars Jimmy Andersson utligningsmålet etter at Oilers har hatt to mann i utvisningsboksen og hamarlaget har presset på.

Under minuttet senere får Vikingstad sjansen på å sette pucken bak Hestmann to ganger på rappen, men misser begge gangene. På det tredje forsøket spiller han pucken i stedet for til Oilers målmaskin, CDA, som får gleden av å sette pucken bak en utspillet keeper.

Den første perioden preges av mye dårlig pasningsspill og pucken spretter fra lag til lag som om den har sin egen vilje.

Med kun 32 sekunder igjen av perioden kommer Peter Lorentzen inn i Storhamars sone fra venstre og spiller pucken mot målet. Der er Lucas David som har køllebladet klart og styrer den i mål til 3-1.

Skuddstatestikken i den første perioden er jevn og Storhamar vinner den med 11-10.

Da andre periode settes igang ser det ut som to nye lag på banen. Begge lag går ut i et mye høyere tempo enn den forrige perioden.

Det ser derimot ut som om det er kun hjemmelaget som skal få utelling denne perioden. Med to kjappe mål etter rundt 7 minutt av Dan Kissel og CDA tar Oilers ledelsen med 5-1 og hamarlaget tar både en time-out og bytter ut Hestmann med tidligere Oilerskeeper Tommy Johansen.

De neste minuttene hagler det med skudd rundt ørene til Johansen, som holder buret rent resten av perioden.

Kampens merkeligste avgjørelse skjer på tiden 14.54 ut i den andre perioden. Storhamars Fredrik Børjesson skyter få sekunder før en puck som for dommeren tilsynelatende treffer tverrligger og spiller går videre mens Storhamarspillerne jubler. Det ender opp med at Oilers kontrer og rett før de får avsluttet blir Nystrom hektet av Lars Lundin som får en tominutters for dette.

Det blir nå en stor diskusjon mellom spillere og dommere. Begge hoveddommerene, begge linjedommerne, Oilers Nagel og Storhamars Pål Johnsen diskuterer lenge. Enden på denne diskusjonen er at dommer, Lasse Westby, godkjenner målet til Børjesson, annulerer Lundin’s utvisning og fortsetter kampen uten å stille klokken tilbake.

Etter dette omdiskuterte målet virker det som Storhamar får blod på tann, for perioden ut er det hamarlaget som er det førende laget selv om perioden ender uten flere mål.

I pausen sier Oilers keeper Ruben Smith at rett skal være rett og var det mål, så må det dømmes mål. Smith mener at det er et steg i riktig retning med tanke på videodømming, selv om Oilers selv fikk et lignende mål annulert mot Frisk/Asker i romjulen.

Midtperioden vinner Oilers skuddstatestikken 15-11 og stillingen er 5-2.

Den tredje perioden starter med at CDA gjør hat-trick etter kun 43 sekunder. Men det er og periodens høydepunkt, for resten av kampen blir av den kjedelige. Stavangerlaget peperer Johansen med skudd, mens Storhamar knapt kommer til. Skuddene til Oilers derimot er kun med løskrutt og blir alle stoppet enkelt.

Det virker som begge lag bare vil at kampen skal ta slutt. Det gjør den selvfølgelig også, uten noen flere nevneverdige episoder.

Den siste perioden vinner Oilers skuddstatestikken klart med 15-4 og den totale skuddstatestikken ender 40-26 i favør Oilers.

Kampen ender 6-2 og den store spilleren og Oilers beste i dag er Christian Dahl Andersen som produserer poeng i kamp nummer 25 på rad, og det gjør han med å score tre mål.

Storhamars beste spiller i dag kåres til Fredrik Børjesson som scoret det andre målet og assisterte det første til bortelaget.

KAMPFAKTA:

Stavanger Oilers 6 – Storhamar Dragons 2

Tilskuere: 3.367

1.per: 1-0 Mathias Trettenes (Kurt Davis, Eric Nystrom), 1-1 Jimmy Andersson (Eirik B Skadsdammen, Fredrik Børjesson) 2-1 Christian Dahl Andersen (Tore Vikingstad, Martin Strandfeldt) 3-1 Lucas Andersen David (Peter Lorentzen, Davis)

2.per; 4-1 Dan Kissel (Nystrom, Trettenes), 5-1 Dahl Andersen (Strandfeldt, Vikingstad), 5-2 Børjesson (Eirik Salsten, Tommy Johansen)

3.per: 6-2 Dahl Andersen (Strandfeldt, Tim Kunes)

Utvisninger:

Stavanger Oilers: 3x2min
Storhamar Dragons: 4x2min