Comet skremte Frisk

Det var ikke mange som før gårsdagens kamp mellom Comet og Frisk Asker trodde at Comet kom til å ha en sjanse mot GET-ligalaget. Likevel ble det en jevn kamp, og Comet hadde overtaket i deler av kampen.

Kvalifisering: Comet – Frisk Asker 3-4 SO (2-1,0-0,1-2,0-0,0-1)

Det var Frisk Asker som scoret kveldens første mål. Petter Kristiansen setter pucken bak Mathias Gundersen i Cometmålet ni minutter inn i første perioden. Scoringen kom i overtall.

Fem minutter senere utlikner Comet til 1-1 ved Victor Zetterberg, og to minutter før periodeslutt tar Comet ledelsen 2-1 ved Geir Arne Karrestad.

Den andre perioden i Halden ishall ender målløst, men i tredje periode kommer det inn tre scoringer til.Foto: Sofie Alexandra Kitterød

Comet øker sin ledelse til 3-1 ved Fredrik Olsson, bare 29 sekunder inn i perioden. Scoringen kom i overtall da Frisk Asker fikk en utvisning på slutten av den andre perioden.

På slutten av tredje periode er det Frisk Asker som har overtaket. Richard Purslow reduserer til 2-3 for Askerlaget, før Fredrik Rålm utligner til 3-3.

Etter seksti minutter spilt står det fortsatt 3-3 på tavla, og det går til sudden i Halden ishall.

Fem minutter sudden death spilles, men ingen av lagene får pucken i mål. Det er Frisk Asker som har overtaket i sudden, og det går til straffer i Halden ishall.

På Asker sin sjette straffe avgjør David Nyström kampen, og Frisk Asker kan gå av isen med to poeng etter en jevn og tett kvalkamp mot Comet.