Dagen før dagen – Markus Søberg

Markus Søberg (16, blir 17 år 22. April) er en soleklar kandidat til å bli turneringene beste spiller under verdensmesterskapet i Piestany, Slovakia.

BILDEGALLERI

U18 VM Piestany, Slovakia: – Hehe, den jeg føler det sterkeste presset fra er nok meg selv, jeg har lært mye om å takle presset fra omverdenen, sier Markus Søberg dagen før dagen.

Manglerud-gutten som til daglig spiller for J18 og J20-laget til Västra  Frölunda fremstår som en reflektert ung mann som trekker frem laget som helhet – og som den aller største styrken i laget.

– Det er et veldig trøkk i denne gruppa og nå er vi skikkelig sugne på å komme igang. Vi kommer fra tre seire under oppkjøringen, noe som selvfølgelig gir selvtillit før VM-starten, fortsetter Søberg til HockeyNorge.no.

Søberg deltok også under U20 VM i Garmisch-Partenkirschen rett før jul ifjor og leverte bra spill helt til han måtte gi seg for en skade. I tillegg var supertalentet tatt ut til kamp for Västra  Frölunda  i selveste svenske Elitserien, men den spilleren han skulle erstatte ble frisk i tide til kamp. Uansett en formidabel tillitserklæring fra den svenske storklubben – og et bevis for at han holder den ypperste standard.

Du som deltok i U20 VM som 16-åring, hvordan tror du at det kommer til å bli å spille et U18 VM for din del?

– Det blir tøft uansett hvilket VM man deltar i, men jeg kommer nok til ha pucken langt mer her. Jeg skal uansett spille mitt spill, våge å prøve på ting – og ikke minst pushe medspillere mine til å yte maks, avslutter Markus Søberg med et stort smil.