Dagen før dagen – Robert Jonsson

Hovedtrener for det norske U18-landslaget, Robert Jonsson (42), sier at alt er på stell før VM- åpningen imorgen onsdag.

BILDEGALLERI

U18 VM Piestany, Slovakia: – Nå kjennes alt bra , vi er samlet og alle har stor lyst til å gjennomføre et godt verdensmesterskap, sier Jonsson, som også kan feire sin 42. bursdag dagen før VM-åpningen.

Treneren forteller også om en meget god per-camp der de seneste tre kampene har endt med seier for de unge håpefulle norske guttene.

– Absolutt alt ligger til rette for et godt verdensmesterskap for vår del, vi er klare og vi gleder oss til at alvoret starter, fortsetter den sympatiske svensken.

Hvem ser du på som den sterkeste konkurrenten i dette mesterskapet? Slovakia?

– Nei, vi er faktisk vår vår egen hardeste konkurrent. Vi er nødt til å prestere i samtlige bytter – og absolutt alle må bidra. Det er også en balansegang mellom at vi ikke må bli for positive eller for negative, det siste dersom noe ikke skulle gå vår vei.

Dere kommer fra 5-0 over Frankrike i den siste treningskampen mandag og møter dem igjen til åpningskamp imorgen, tror du franskmennene har noe mer å by på?

– Det blir en helt ny kamp og jeg håper at vi kan komme med enda noen overraskelser mot dem imorgen. Vi har mange spillere som har deltatt i et VM før – så det skal ikke stå på premierenerver heller. Vi har alt på stell og fullstendig ro i gruppa, fra spillere til trenere og støtteapparat. Vi er rett og slett klare til dyst alle sammen, avslutter Robert Jonsson (bursdagsbarnet) ovenfor HockeyNorge.no.