Dagfinrud: – OL er det største på lista

I dag er det fem dager siden Norge vant over Slovakia – og samtidig vant hele turneringen i Tyskland.

Etter en drøy uke siden den enorme oppturen i Tyskland, der Norge slo nasjoner som Japan, Russland, Sveits og Slovakia har HockeyNorge.no stilt to av de største profilene på kvinnelandslaget de samme spørsmålene – og her kommer først svarene fra den eminente målvakten Jorid Dagfinrud:

Les også: Farstad: – Vi har enda mer å gå på

STØTT OSS GJERNE VED Å BLI VÅR VENN PÅ FACEBOOK – Klikk her 🙂

Først og fremst en strålende turnering! Ditt hovedinntrykk nå som du kanskje har fått Tyskland litt på avstand?

– Takk skal du ha, det var utrolig moro å være med. Siden jeg ikke har anledning til å være med på hver samling ser jeg stor fremgang fra samling til samling – og det er veldig artig samt at det lover godt frem mot dette VM og vårt mål om opprykk og OL kvallik neste vinter.

– Vi har et godt lag med en veldig god lagånd og det hjelper veldig godt ute på isen også. En solid lagprestasjon gjennom hele turneringen, fra supportere, staff og spillere.

Var dette en turnering der alt klaffet og dere hadde flyt, eller har dere virkelig tatt steget?

– Jeg må si at vi har tatt store steg og vi spilte ikke en feilfri turnering. Med seirene tok vi også med oss nyttig lærdom om hvordan vi må spille god hockey i 60 minutter. Vi spilte «over all (husker ikke det norske ordet.. haha..)» en god turnering og vi dro seiere i land som var viktig for å bygge opp selvtilliten i laget.

Dette var også et bevis på at vi kan spille og måle oss med A-nasjoner – og at målet om opprykk og OL er nærmere enn mange tror.

Var det å slå Russland den største bragden?

– Å slå Russland var en stor seier for oss. Dette var for første gangen i histoien vi slo Russland. Ekstra moro er det at de kom på 4. plass i A-gruppa i fjor. Så definitivt en god ting å ha på CV’n.

Kan du forklare lagets største styrke(r)?

– Vi har mange styrker i laget og jeg tror en av de største styrkene våre er lagånden. Vi har veldig god kjemi innad i laget og det er mye godt humør når vi er på tur!

– Når man har det moro utenfor isen er det ekstra moro på isen. Vi jobber hardt for hverandre og gir ikke opp. Som vi så mot Japan da vi utlignet når det var ett minutt igjen av tredje periode og dro kampen ut i forlegning og vant på straffer.

Hva tenker du om landslagets fremtid? OL og litt av hvert…

– Vi har en god kjærne av rutinerte spillere og en god del yngre gode spillere som gir en god variasjon og dybde i laget. Vi har også et utrolig godt støtte apparat som virkelig bryr seg og har troa på at vi skal klare de målene vi har satt oss – og det er veldig viktig.

– Jeg tror denne turneringen er ett bevis på at vi absolutt kan prestere på et høyt nivå og kan måle oss med A-nasjoner.

– Jeg har sluttet å si drømmen om OL, for det er definitivt ett mål. Målet om OL er stort. Det er det største på lista mi, og noe vi er på god vei mot.

– Det er viktig å jobbe dag ut og dag inn og gjøre ting riktig frem imot å først ha et bra VM og deretter legge fokuset mot OL-kvaliken. Hver dag teller og før vi vet ordet av det er turneringen der. Fremtiden ser lys ut for for oss, vi må bare fortsette a kjøre pa!

Tror du mannen/kvinnen i gata nå får opp øynene for norsk kvinnehockey?

– Jeg håper det! Jeg så vi hadde ett inlegg i VG etter Russland-seieren og jeg tror om mediene er flinke til å skrive om oss når ting skjer, er det lettere for folk å få opp øynene for norsk dame hockey. Når vi er ute på tur eller har samlinger tror jeg det er viktig å skape litt arrangement rundt. Det vil ogsa øke rekrutering av jenter, som igjen vil øke interessen og nummeret av jenter som spiller. Med ett større nummer blir det høyere konkurranse og nivået vil også stige deretter. Det er mange unge gode spillere som kommer opp, og det er veldig artig å se.

Noe du vil legge til Jorid?

– Jeg tror vi har dekket det meste, men jeg vil bare si at det er utrolig artig på landslaget om dagen.

– Det å kunne være med på å bygge opp ett lag, da mitt første VM var Asiago i 2005, da vi rykket opp fra C-VM til B-VM og til nå har vart veldig lærerikt – og det er moro å se utviklingen. Vi har ikke tenkt til å stoppe her.

– Takk til alle som støtter oss i veien mot A-VM og OL i 2014!

Ps. Jorid Dagfinrud er også historisk som den første kvinne som har entret isen til Getliga-spill. Hun stilte på Spartas lagoppstilling som 2. keeper i kampen mellom Sparta og Stavanger i februar 2007.

HockeyNorge.no takker Jorid for dette intervjuet og ønsker henne og resten av det norske kvinnelandslaget lykke til videre – i neste sak kan dere lese svarene til Ingvild Farstad.