– Dette var vendepunktet

Didrik Nøkleby Svendsen i prat med Christian Ruscetta fra HockeyNorge.no. FOTO: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | hagenfoto.no

Didrik Nøkleby Svendsen er skråsikker. Denne seieren var vendepunktet for et Sparta som har slitt blytungt i lang tid.

359 bilder fra Winter Classic her (Foto: Fredrik Hagen)

Les også: Sparta vant Winter Classic troféet Les også: Magisk hockeykveld

– Jeg og alle gutta her er enige om det. Dette skal vi ta med oss og bygge videre på. Alle påstår at dette var en helt vanlig kamp, men innerst inne vet vi at det ikke er tilfelle. Dette er ingen vanlig kamp, det er så mye mer, sier Sparta-tøffingen. Han er klar på at isen var annerledes enn spillerne er vant til.

– Det var litt hull her og der, og is som gikk opp og ned. Vi var nødt til å gjøre det enkelt, spille vant ut, ikke drible for mye inn mot midten. Det er jo utendørs og annerledes, men det føler jeg vi var forberedt på, sier han.

– Var det kaldt for dere?

– Nei ikke i kampens hete, men da jeg satt i utvisningsboksen og blomstret kjente jeg det, sier Svendsen. I forkant hadde han barket sammen i slåsskamp mot Anders Pedersen.

– Jeg ville tenne laget litt. De begynte å bråke litt, og da er det jobben min å ta en for laget. Det er ikke noe hokus pokus det, det er en del av idretten, sier den storvokste slåsskjempen.

– Det er vel ikke det verste du har gjort, å slåss foran 12.000 tilskuere?

– Nei, det er greit å ha på CVen det. Moro! smiler Didrik Nøkleby Svendsen.

Stjernens Anders Pedersen og Spartas Didrik Nøkleby Svendsen i aksjon. FOTO: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | hagenfoto.no