Donati-brødrene lot seg ikke stoppe

Før kveldens kamp på Jordal gikk Frisk ut og sa at dersom man skulle ha håp om seier måtte laget stoppe Donati-brødrene. For å oppsummere kort; Det greide de ikke!

(Foto: Tyler Donati med to mål og to assist mot Frisk) 

Det så imidlertid lenge lyst ut for Asker-laget, som etter en målløs første periode kunne gå av isen med 1-3 ledelse etter to perioder. Da hadde Donati-brødrene notert seg for det ene målet ved Justin assistert av Tyler  – og det skulle komme mer fra brødrene.

 

For bortelaget ødela mye for seg selv ved å pådra seg unødvendige utvisninger i tredje periode, og i Power Play er Vålerenga dødelig effektive. I kveld skulle det gå som det ofte har gjort opp gjennom historien mellom disse to lagene, med Frisk ledelse godt ut i siste periode – og en effektiv sluttspurt fra hjemmelaget. Etter at Frøystad måtte sette seg i 2 minutter for hooking drøye seks minutter ut i tredje periode, brukte Tyler Donati & co syv sekunder før de reduserte til 2-3. Målscorer? Tyler Donati. Assist? Justin Donati.

Etterhvert raste utvisningene på for bortelaget, og med utvisningene kom også målene. Frisk greide å ri av en 5 mot 3 periode, men akkurat i det Luke Salazar kommer ut fra utvisningsboksen utligner Vålerenga til 3-3. Målscorer? Tyler Donati. Assist? Vel, Justin fikk for en gang skyld ikke assist, men derimot RJ Anderson og Steffen Thoresen – som hadde andreassist også på 2-3 målet.

 

Bortelaget får spille med fem mann på isen i bare drøye minuttet før Kiel McLeod igjen må sette seg. Når så Mike Beck også må ut for forsinkelse av spillet, etter å ha slått pucken over vantet, får etterhvert Vålerenga satt power playet sitt slik de vil. Assistert av tidligere nevnte Tyler og Justin Donati kunne Morten Ask sette inn det som skulle bli vinnermålet med bare drøye to minutter igjen på klokka. Frisk forsøkte med å ta ut Nicklas Dahlberg, men greide ikke å overliste Steffen Søberg i Vålerenga målet.

 

Ikke noen velspilt kamp på Jordal i kveld, og vi vil tro at Sune Bergman har et par ord å si til sine utenlandske spillere som til tider oppholdt seg mer i utvisningsboksen enn på isen i tredje periode. Espen Knudsen på sin side vil vi tro smiler noe bredere, og er rimelig fornøyd med sine to importer som er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene på Jordal. Og det kommer nok mer fra «The Donati brothers»!

 

Jarl-Erik sine bilder fra kampen finnes her

For HockeyNorge.no

Finn