Drømmedebut på U20 Elite for Granholm

En 15 år gammel debutant ble sentral i oppgjøret mellom Frisk Asker og Lillehammer i U20 Elite-oppgjøret i Askerhallen tirsdag kveld.

U20 Elite: Frisk Asker – Lillehammer 5-3

Askerhallen: Med Viktor Granholm (bildet over) som tilskuer debuterte Henrik Medhus på Frisks A-lag mot Vålerenga sist søndag, og unge Medhus fikk den debuten han hadde drømt om på A-laget med scoring og skryt av trener Bergman for godt spill. Tirsdag var det en annen debutant som kom i søkelyset når Frisk tok i mot gjestene fra Mjøsas nordlige bredd, for selv om Henrik Medhus var sentral også i denne kampen med to mål og en assist, måtte han finne seg i å bli stilt litt i skyggen av en 15 år gammel medspiller som debuterte på Frisks U20-lag.  Og hvilken debut det ble! 

Det var imidlertid Lillehammer som kom best i gang i kampen, og tok fortjent en tidlig 0-2 ledelse etter scoringer ved Ole Marius Bjørnslett og Petter Orheim. Fire minutter før første periode var over, pådro Lillehammer seg en 2-minutters utvisning, og assistert av sine tre år eldre medspillere, Kasper Strindberg og Jørgen Hofsli, kunne unge Viktor Granholm (15) sette inn sin første scoring for kvelden. Og det skulle komme mer fra den unge Granholm.

Først skulle imidlertid bortelaget øke ledelsen til 1-3 ved Marius Kaltrud Nystuen, før Marcus Carlgren satte inn 2-3 målet i Power Play. Snaue fem minutter før andre periode var over, utlignet Henrik Medhus (bildet under) for hjemmelaget, og lagene var like langt med en periode igjen å spille.

Det skulle gå snaue 13 minutter av siste periode før Lillehammer pådrar seg nok en utvisning, og for tredje gang i kampen utnytter Frisk overtallsspillet. Nok en gang er det Henrik Medhus som overlister Ole Eskil Simonsen i Lillehammer-buret, og med 56.14 spilt av kampen er det nok en gang Kasper Strindberg som gir Viktor Granheim nok en god grunn til å huske sin U20-debut. For med en frekk scoring setter han den endelige spikeren i kista, og sikrer en 5-3 seier til hjemmelaget.

Etter kampen var det en smilende Granholm som måtte medgi at dette hadde overgått alle hans forventninger, og kunne lett tåle litt vennskapelig tyn av de litt eldre medspillerne på laget.

– To mål i debuten på U20!? Utrolig morsomt, sier Granholm til HockeyNorge etter kampen.

Vi spår en spennende fremtid for den tidligere Jutul-spilleren!

For HockeyNorge.no

Finn Eriksen