23. august 2019
Bredde Unggutta i USA/Canada

Emil's utrolige hockeysommer…

Vi har tidligere skrevet om målvaktstalentet Emil Hagaseth (15) sin utrolige hockey-hverdag med familien i Canada, denne gangen får vi vite mer om hva han har gjort denne sommeren.

SFF_frontpage_LOGO_960-600x63

Vi stilte Lørenskog-gutten Emil en del spørsmål og vi takker for hans utfyllende svar – og at han deler sin hverdag med oss i HockeyNorge.no | SportsNorge.no.

Emil Hagaseth. FOTO: Svein Atle Hagaseth/privat
Emil Hagaseth. FOTO: Svein Atle Hagaseth/privat

Emil, kan du fortelle litt om sommerens hektiske hockey-hverdag i Canada?

– Her er sesongen delt opp i to, en vintersesong som man spiller mest seriøst og hvor jeg spiller med Scarborough. Den andre sesongen begynner i slutten april, og består mer av en blanding av masse forskjellige lag, treningsprogram/skillstraining og camper.

– Jeg har denne sommeren spilt utrolig mye forskjellig. Har spilt 9 AAA Elite turneringer med 3 forskjellige lag og spillere. Et lag som har spilt sammen siden de var 9 år i forskjellige turneringer og som jeg trives veldig godt å spille med, nemlig New England Storm.

– Disse er veldig gode – og med flere spillere som er med på US Development Camps. Et annet lag, Boston Jr. Whalers, har samme trener i alle turneringer, men lagene er forskjellig for hver turnering. I tillegg har jeg spilt noen turneringer her hjemme i Toronto.

– Det kule er at jeg blir godt kjent med mange forskjeliige spillere fra mange forskjellige steder og land. I tillegg har lagene som jeg har spilt på gjort det bra, og vi har vært i finalen i 5 av 9 turneringer.

– I tillegg har jeg vært 4 uker på camp. 3 goalie-camper, og en college-combine. College Combine er hvor mange spillere samles, og så deles man inn i lag som er trent av forskjellige universitetstrenere. En turnering for å vise seg frem, og bli kjent med trenere og skoler.

Mitch Korn instruere Emil Hagaseth Co. FOTO: Svein Atle Hagaseth/privat
Mitch Korn instruerer Emil Hagaseth & Co. FOTO: Svein Atle Hagaseth/privat

– Det kuleste i løpet av sommeren er å være på campene med Mitch Korn som er keepertrener i Washington Capitals. Han er kjempemorsom – og utrolig flink til å få oss til å tenke på hvordan vi skal bli enda bedre, og at vi får masse fete historier fra NHL-karrieren hans som trener. Han har trent utrolig mange folk, og har masse å dele i forhold til alle deler av spillet.

– Han har trent storheter som Dominik Hasek, Pekka Rinne, Braden Holtby og Steve Shields – i tillegg til at flere han har trent nå er blitt keepertrenere i NHL, AHL og universtiteter.

– På disse campene er det flere andre NHL-goaliecoacher også og Thomas Tysowsky, som er assistenttrener på A-laget til Lørenskog, er også en av trenerne på en av disse campene.

– Gjennom hele sommeren trener jeg i tillegg et par ganger i uken med forskjellige skillsprogrammer her i Toronto, så jeg er ukentlig på is med spillere som spiller daglig i AHL, OHL og andre juniorligaer her i Canada.

Dette året har jeg eksempelvis fått møte spillere som Henrik Lundqvist, Braden Holtby, Marc Andre Fleury, Sidney Crosby og faktisk også vært coachet i en kamp av Phil Kessel

Du opplever saker og ting med sporten din som andre på din alder her hjemme bare kan drømme om, hva tenker du selv om å ha det slik Emil?

– Det å leve her i Canada er en helt annen hverdag enn det jeg opplevde i Norge. Her borte er det utrolig masse tilbud, og vi må si nei til masse også. Jeg har sikkert vært med på litt for mye, men for meg og konkurransesituasjonen her i Canada er det viktig å bli kjent med folk, at de får se hvordan jeg spiller og at jeg finner ut av hva jeg liker og synes er gøy.

FOTO: Svein Atle Hagaseth/privat
Emil Hagaseth helt til venstre – i midten bror Noah sammen med blant andre Mitch Korn ved siden av seg i rødt – og pappa Svein Atle Hagaseth med blå lue. FOTO: Privat

– Jeg og broren min Noah (keeper 2002) er utrolig heldig som får oppleve dette, og for oss så er dette som en drøm. Vi får spille så mye vi vil, vi får oppleve masse, blir kjent med folk og i tillegg så får vi møte både kjente trenere og spillere fra masse klubber.

– Dette året har jeg eksempelvis fått møte spillere som Henrik Lundqvist, Braden Holtby, Marc Andre Fleury, Sidney Crosby og faktisk også vært coachet i en kamp av Phil Kessel.

Hva skjer fremover nå da Emil? Skal du spille for samme lag som ifjor?

– Ja, jeg skal fortsette å spille i Scarborough Young Bruins. Jeg likte laget veldig godt og vi har en utrolig bra trener. Treneren vår ble faktisk kåret til Greater Toronto Areas sin beste trener i fjor, og i SYB får jeg masse tillit og spilletid som er viktig for meg til å bli bedre.

Emil Hagaseth. FOTO: Svein Atle Hagaseth/privat
Emil Hagaseth. FOTO: Svein Atle Hagaseth/privat

Fantastiske opplevelser Emil, er det noe annet du vil dele med oss, for eksempel noe utenom det som skjer i hallene?

– Det er så mye å si – og så mye vi opplever til daglig, men det er noen ting som stikker seg ut. Siden pappa også er goalie-trener sammen med Mitch Korn på campene, så er vi en del av «familien» hans, og det er morsomt å sitte sammen med ham når han snakker med Holtby eller GM’en i Washington – og å være på BBQ sammen med han på kveldene. Han er en utrolig kul type som jeg liker veldig godt.

– Morsomt at også han som sørger for Bauer-utstyr til alle NHL-keeperne var en av trenerne, og hadde med det siste av utstyr som kommer til høsten.

– Utrolig mye fett utstyr som kommer for oss keepere, og kult å være en av de første som får se og prøve det.

– Så masse kule opplevelser, masse nye folk og masse hockey, avslutter Emil Hagaseth, og vi takker og bukker for at vi får ta del i din hverdag i Canada.

Følg SportsNorge.no på facebook

SFF_frontpage_LOGO_960-600x63

Related posts

– Vi fikk til å spille "russer-hockey"

Thomas Granerød

Unggutta i USA/Canada – uke 50

Jarl-Erik Sandberg

Tidligere NHL-spiller muligens til Norge

Thomas Granerød

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Godta Les Mer

Privacy & Cookies Policy