En av de største hockeylegendene blir et år til

Miroslav Satan, en av legendene i slovakisk hockey, har bekreftet at han takker nei til kontrakt i NHL for hjelpe Slovan Bratislava under sin første sesong i KHL.

Den 37-år gamle løperen, som var kaptein i Slovakia når de vant VM i 2002 og vant Stanley Cup med Pittsburg Penguins i 2009, takket nei til feite tilbud fra NHL til Slovans store glede.

Det er ikke første gangen han spiller i KHL då han signerte under en kontrakt med Dynamo Moskva i januar 2011, men kontrakten hans ble ikke fornyet av den russiske klubben etter en skuffende første play-off runde som Dynamo Moskva tapte mot Dinamo Riga.

Satan er fremdeles en sentral spiller i det slovakiske landslaget, og bidrog med sin innsats at Slovakia fikk sølvmedalje i årets VM, og er en av 300 spillere som har spilt over 1000 NHL kamper.

Tsjekken Kamil Kreps er også på vei til Slovan etter å skrevet under et 1-års kontrakt. Den 27-år Kreps spilte siste sesong med Barys Astana, scoret 33 poeng totalt på 59 liga og play-off kamper for det kasakstanske laget.

Metallurg Magnitogorsk drar også til seg oppmerksamhet da det ikke har fylt opp utlendingskvoten sin. Klubben som kommer fra Ural har fire av sine fem tillatte importslots fylt, men den siste delen av hovedtreners Paul Maurice puslespill er ikke på plass ennå. Treneren fortalte Sovietsky Sport at dette var et spørsmål for klubbens styremedlemmer, enn et spørsmål for ham personlig.

Men Maurice tok også seg tid til å introdusere noen av hans nye Trans-Atlantiske nyforverv. Om Cal O’Reilly, sa han: «Han er en flott løperfremover, noen jeg kjente personlig . Han er ikke redd for å jobbe hardt i forsvar også. Og Mats Zuccarello Aasen, som jobbet med Maurice i New York Rangers, ble snabbt plukket ut pga sin talent med køllehanteringen.

Av andre intressante overganger så har Atlant signert den tidligere Dynamo Moskva løperen Artyom Chernov .