En mesterlig finale

Joel Lundqvist kunne juble da han for andre gang på rad løftet CHL-trofeét for Frölunda. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

Alt lå til rette for en forrykende CHL-finale mellom Frölunda og Sparta Praha tirsdag kveld i Gøteborg, og forrykende var bare fornavnet.

BILDEGALLERIER CHL

Det kokte for alvor i Frölundaborg, til og med før kampen. Begge supportergjenger danset og hoppet og stod for fest før spillerne entret isen.

ÅPNET MED ET BRAK

Det skulle ikke ta lange tiden før de Spartanske krigerne fra Praha fikk vise seg frem. Da to og et halvt minutt er unnagjort smeller den første pucken i nettet bak Frölunda-målvakt, Johan Gustafsson. Etter mye klabb og babb i hjemmelagets sone gikk pucken til slutt over streken.

Kampen åpnet med høyt tempo og gode sjanser der begge lags målvakter skulle få jobbe hardt. Så etter drøye fem minutter senere er det Frölunda sin tur.

Casey Wellman får muligheten på retur og gjør ikke annet enn å hamre pucken hardt bak Thomas Pöpperle.

Like etter får hjemmelaget muligheten til å gå opp i føringen etter at Sparta’s Miroslav Forman ryker på matchstraff for å ha nedsablet Patrik Carlsson med slag i halsen.
Det ville seg ikke i et fem minutters langt overtallsspill for hjemmelaget, og når Jaroslav Hlinka og Petr Vrána kommer to mot en blir det en lett jobb for sistnevnte som hamrer pucken inn til 2-1 for gjestene.

Den første perioden svinger veldig og den skulle ikke være over før selveste Joel Lundqvist, som har vært Frölundas poengkonge i CHL frem til finalen dukker opp i overtall fem mot fire og styrer pucken lekkert inn til 2-2, som står perioden ut.

(Saken fortsetter under bildet)

Casey Wellman stormet inn i Spartas sone og dundret både pucken og seg selv inn til 3-2-ledelse for Frölunda. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no

MAGISKE CASEY WELLMAN

Gjestene åpnet den andre perioden i overtall, men Frölunda klarte å riste det av seg.

Så eksploderer det i Frölundaborg. Casey Wellman setter høyt fart mot den tsjekkiske buret og fosser igjennom alt som er før han drar seg inn mot midten og hamrer pucken i mål mens han kastes inn i Pöpperle, som hverken har sjans til å stoppe pucken som allerede er langt inne i mål og Wellman som kommer like bak. Dermed har hjemmelaget fått momentum og begynner å snuse på gullet.

Sparta setter et enormt press da lagene går inn i den tredje perioden og de åpner like hardt, akkurat som i den andre. Sparta får muligheten igjen i overtall uten at de får uttelling. Da passer det bra at Jan Svrcek dukker opp og fyrer av et skudd som Lukas Klimek får styrt inn.

Den siste perioden ender med massivt press fra gjestene, men Johan Gustafsson i mål og resten av Frölunda-spillerne kaster seg rundt som villmenn for å avverge, noe de klarer og sikrer spilleforlengelse.

FORRYKENDE OVERTIDSPERIODE

Etter å ha ventet enda et kvarter på en ny periode var det mange spente hoder i Frölundaborg da legene entret isen igjen.
Og som det alltid er i en finale, for det meste, så faller avgjørelsen når folk minst venter det.

Det skal ikke gå mer enn ett og et halv minutt for Mats Rosseli Olsen drar seg innover mot Spartas mål på høyrekanten, finner Nicklas Lasu som lirker den inn bak Pöpperle. Og da eksploderer det i Gøteborg. Med en liten flikk har Lasu ordnet Frölunda sitt andre strake gull i Champions Hockey League og Mats Rosseli Olsen viser også hva han kan bidra med i spill tre mot tre.

Frölunda krones som mestere for andre året på rad, mens Sparta taper sin første finale de er med i.

Kampfakta her

Nicklas Lasu (midten) jubler sammen med Mats Rosseli Olsen (t.h.) og resten av Frölunda etter sin egen matchvinnerscoring. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no | SportsNorge.media | Hagenfoto.no