Én seier i ordinær tid unna opprykk…

Luisa Kaiser og Tyskland gjorde kort prosess med Østerrike. FOTO: Thomas Granerød | HockeyNorge.no | SportsNorge.media

(U18 VM) Tyskland banket Østerrike 7-0, stormer mot opprykk.

Tyskland – Østerrike 7-0 (3-0,1-0,2-0) | Skudd: 46-18 (21-6,18-5,7-7)
U18 VM Budapest | 12.01.17 | Tüskecsarnok | 48 tilskuere

Bilder fra kampen her

Det virket nokså fjernt at Norge kunne tape for det laget som mønstret opp mot Tyskland i denne første VM-kampen spilt torsdag.

Østerrikerne virket totalt fraværende, bortsett fra lagets eminente back Antonia Matzka – og lagets sisteskanse, andremålvakt Sabrina Kuhne, selv om hun slapp inn syv mål.

Med denne seieren er Tyskland oppe i ni poeng etter sine fire spilte kamper, de har kun tapt for Norge. Laget seiler opp som den store opprykksfavoritten – og har kun Frankrike igjen å møte lørdag. Fredag er det spillefri.

Norge sitt håp nå er at et formodentlig desperat fransk lag tar poeng mot Tyskland lørdag, samtidig som Norge gjør jobben sin og vinner begge sine kamper mot henholdsvis Ungarn (kl. 19:00 torsdag) og Slovakia (kl. 12:00 lørdag) under ordinær tid.

Frankrike ligger sist på tabellen før møtet med Slovakia klokken 15:30 denne torsdagen.

Ser vi litt langsiktig fremover så er muligens et eventuelt norsk opprykk nå ikke det beste for jentene, selv om det ville vært en helt fantastisk prestasjon – og samtidig ekstremt hyggelig for de spillerne som spiller Norge opp.

Men med tanke på det meget unge laget som da eventuelt neste år skal møte den ypperste verdenseliten i et «A-VM» så kan det fort ende meget brutalt. Mulig dette er en defensiv holdning fra HockeyNorge.no, men den er faktisk ganske så reell.

Skal vi leve i nuet så håper vi selvfølgelig på et norsk opprykk, men vi skal også faktisk passe oss for de to lagene bak oss på tabellen. Spiller Norge som mot Østerrike i sine to siste kamper så kan faktisk mesterskapet i Budapest ende «fatalt». Ungarn vant nemlig med 3-1 over Frankrike igår etter en fantastisk sisteperiode – og er forbi Norge med seier i ordinær tid. Sjekk tabellen her – og regn litt for dere selv.

SISTE: Norge kan ikke rykke ned

Turneringens resultatside