En stor spillerkarrière er over

Peter Lorentzen. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no

Sist mandag takket haldenseren Peter Lorentzen (35) for seg etter at hans Stavanger Oilers røk ut av sluttspillet mot Storhamar.

35-årige Peter Lorentzen kan se tilbake på en lang og meget innholdsrik karrière. Forwarden, med Comet som sin moderklubb, kan blant annet skilte med syv NM-gull for Stavanger Oilers under sesongene 09/10, 11/12, 12/13, 13/14, 14/15, 15/16 og 16/17 – det siste sluttspillet i 16/17-sesongen deltok han ikke i grunnet skade.

Videre har han blitt seriemester med Stavanger fire ganger – og han har også vunnet Europacup-gull med rogalendingene. Lorentzen har også spilt CHL for Stavanger.

På sine 387 seriekamper og 109 sluttspillskamper for Stavanger har han notert seg for 62 scoringer og 101 assists i serien – og 19 scoringer og 18 assists i sluttspillet siden han kom til klubben i 2009. Lorentzen har også spilt 118 seriekamper for Stjernen (21) og Comet (97).

(Saken fortsetter under bildet)

Stavanger-spillerne sto i ring rundt Peter Lorentzen og hyllet ham etter kampen mot Storhamar 1. april. Foto: Fredrik Hagen | HockeyNorge.no

Lorentzen har også utøvd sin idrett i utlandet, han dro til Western Hockey League (WHL) i 01/02-sesongen og spilte to år for Tri-City Americans, deretter satte han kursen for Hockeyettan og Järfälla HC – og en halv sesong i Team Uppasala i Allsvenskan før han vendte hjem til moderklubben under 04/05-sesongen.

Etter to og en halv sesong i Halden returnerte Lorentzen til Allsvenskan og spill for Rögle BK, en klubb han var med og spille opp i SHL samme sesong. Det ble 51 kamper for Rögle i SHL og han noterte seg for fire mål og tre assists.

Deretter startet Stavanger-eventyret, et realt norsk hockey-eventyr som de neste 10 sesongene skulle gi nevnte syv NM-gull, fire seriemesterskap og ett Europa Cup-gull.

I tillegg til alt dette så har Lorentzen deltatt i tre VM med A-landslaget, OL-kvalifisering – og en rekke landskamper og turneringer for aldersbestemte landslag.

Det er virkelig en stor karrière som nå har kommet til veis ende.

Kilde: eliteprospects.com