Endelig hjemmeseier for Rosenborg

Trønderne liker seg godt mot Vålerenga denne sesongen, og i kveld ble det 3-1 mot serielderne fra Oslo. 

Av Elin Rønning

LEANGEN: Rosenborg har i lang tid slitt med å spille på hjemmebane. Laget hadde før dagens kamp tatt kun 8 poeng på hjemmebane. Laget ser ut til å trives bedre på bortebane der de har sanket 13 poeng så langt. Med sterke serie 5-2 borte mot Vif og 6-3 borte mot Lørenskog. 

Rosenborg tapte siste kamp borte mot Sparta 6-1. Etter tapet mot Frisk hjemme fikk også laget klar beskjed fra supporterne sine Kjernen. Før kampen hadde hengt opp et banner som sa « Slutt å spill bandy! Spill Hockey!» men etter nok et hjemme tap sto det etter kampens slutt «Slutt med Hockey!» en noe klar beskjed til gutta det.

Vålerenga har virket svært sterke denne sesongen, og kom til Trondheim på tabelltoppen.  Men selv en serieleder kan feile og på søndag tapte de borte 5-3 for Tønsberg. Siste oppgjør mellom lagene endte som sagt med en noe overraskende seier til Rosenborg på Jordal 5-2.

Så før dagens kamp var det helt klart Vif som var favoritt. Også tipset til Hockeynorge var seier til serieleder. Rosenborg var nok også forberedt på at Vif kom til Trondheim for å få revansje både etter tapet på Jordal og tapet mot Tønsberg. Men noe skurrer i Vif-maskineriet om dagen.

 

Rosenborg-press fra start

Det var klart helt fra start at hjemmelaget hadde tenkt å gi Vif kamp om poengene. Rosenborg viste seg fra en helt annen side en det vi har fått sett så langt i sesongen. Hjemmelaget presset på Vif fra start. Gjestene fra Oslo fikk i være i fred med pucken ett sekund. Rosenborg var som en sverm hissige bier hver gang Vif hadde pucken. Begge lag hadde gode sjanser til å score.

1 periode: 0 – 0 Skudd: 8-8

 

Nordh storspilte

Vanligvis er 2 periode Rosenborgs største problem, og hjemmepublikumet var nok i tvil om laget skulle klare å fortsette presset mot Vif. I tillegg var det nok forventet at Vif kom til å kjøre på for fullt i 2 periode.  

Men Rosenborg hadde lagt andre planer. Kun 34 sekunder ut i perioden setter Inge Stokvik inn 1-0 for Rosenborg. 

Vif fortsatte å presse på, å hadde til tider noen svært gode målsjanser, med Simon Nordh i målet til Rosenborg hadde andre planer. Han plukket det som kom hans vei, og selv alene med keeper klarte ikke Vif å få lurt svensken.

At hjemmepublikummet likte det de så var det liten tvil om. Hjemmesupportene Kjernen var nok Rosenborgs 6 mann på isen i dag.

2 periode: 1-0 Skudd: 7-12

 

Trønderne avsluttet sterkt

Vif åpnet 3 periode med å gå hardt ut mot hjemmelaget, men Rosenborg forsvarte seg godt.

Igjen er det bare å gi ros til Nordh i målet til Rosenborg, han var helt klart i det «vanskelige» hjørnet i dag.     

Vif fikk ikke pucken inn bak svensken. Men etter 6 min av 3 periode skyter Jesper Hoel en puck på mål som egentlig ingen vet hvor havner. Minst av alt Nordh som ikke ser at pucken glir sakte inn på utsiden av utstyret. 

At Vif utligner var ikke ufortjent til 1-1. Men i dag hadde hjemmelaget bestemt seg for at denne kampen slettes ikke skulle ende slik det vanligvis har gjort i det siste.

Rosenborg viste stor lagmoral i dag. De kjempet hardt om hver eneste puck, og det er nok lenge siden vantene i Leangen har fått kjent på så mange taklinger.

Og dette uten at kampen på noe vis bar preg av stygt spill. Noe utvisningsstatistikken viser med 2 min til Rosenborg og 4 min til Vif.

Vif virket også noe tamme i dag. Å brødrene Donati som vanligvis er noen å frykte, var store deler av kampen helt usynlige.

Rosenborg fikk etterhvert betalt for innsatsen 9:34 ut i tredje periode setter Rasmus Juell inn 2-1. Etter godt forarbeid av Vegard Spets og Fredrik Rålm.  Vif fortsetter å presse på, men de får ingen uttelling for sjansene sine.

Når det gjenstår 1:57 av kampen setter Ramus Juell inn sin andre og Rosenborgs tredje scoring igjen etter flott forarbeid av Spets og Rålm. Rosenborg sender med dette seieledern hjem med nok et tap, og det er ikke annet å si enn at det var helt klart fortjent.

Rosenborg ofret i dag langt mere i dullene en det Vif var villige til.

3 periode: 2-1 Skudd : 9-16