Endelig hjemmeseier til Rosenborg

Rosenborg er i poengnød om dagen, ikke hjalp det akkurat med tap borte mot tabellnabo Stjernen heller. Så skal hjemmelaget henge med i kampen om sluttspill var det bare seier som var godtnok i dag.

Storhamar kommer til Trondheim etter en sterk hjemmeseier 4-0 over Lillehammer i Mjøsderbyet på søndag.

Å det er Storhamar som åpner best i første periode, de spiller med høyt tempo å har ikke tenkt å gi ved dørene. Men Rosenborgs keeper Trevor Koenig som tidligere har stått for Storhamar viker å være i det umulige hjørnet mot gammelklubben. Rosenborg forvarer seg godt. Å i denne kampen lyser det innsatsvilje av trøndergutta. Å etter 10 min er det Rosenborg som setter inn 1-0 på en noe dekket Storhamar keeper ved Linus Juell. Backens første mål i Get-Ligaen.  Storhamar fortsetter å presse, men på tross av mange skudd får de ikke pucken i mål.  Perioden ender med kun det ene målet.

1 per: 1-0 Skuddstatstikk 7-16

I andre periode er det trønderne som har tenkt å vise seg fram, Rosenborg setter høyt press med en gang. Å Storhamar henger ikke helt me, i stede for å spille hockey pådrar de seg to utvisninge. Å Rosenborg vet å utnytte overtallsspillet, på 26.21 setter Ilya Dubkov inn et heller vakkert mål  i 5-3. Å scoringen ser bare ut til trigge gutta enda mer for bare minuttet etter i 5-4 så setter Ian McDonald inn 3-0 til hjemmelaget. Å Rosenborg bare fortsetter å dominere perioden. Storhamar blir til tider helt utspillt, å det er noe ufortjent at de klarer å lure inn en puck bak en veldig god Rosenborgkeeper.men kun 5 sekuner igjen av perioden.

2 per: 2-1 Skuddstatistikk 17-6

I tredje periode er det Storhamar som igjen tar iniativet i kampen, de ser ut til å ha brukt pausen fornuftig. Rosenborg begynner å rote mere i eget forsvar. Å nå er det Rosenborg som får lide i undertall, på 42.53 setter Lars Løkken Østli inn 2-3 målet. Å det er ikke noen tvil om at dette skaper ny spenning i kampen. Dessverre for Storhamar ser det ut til at Rosenborgs førterekke ikke har tenkt å sende noen poeng sørover.

De tre forwardene Ian McDonald, Lou Dickenson og Ilya Dubkov er «on fire» i dag. Det er ikke mange skuddene de trenger før pucken sitter i mål på 48.24 ved Ian McDonald. Å det er ikke annet å si en at når denne rekka til Rosenborg er i form er de an av norges aller beste angrepsrekker. Å alt igjen på 51.20 blir Lou Dickenson spillt igjennom alene med Robert Hestmann, her gjør han ingen feil å setter pucken kontant i nettet til 5-2. Storhamar er heller ikke til fnyse av, de gir ikke opp, men fortsetter å male på med skudd. Men rosenborgs keeper har stengt døra for i dag. I sluttminuttene tar Storhamar ut keepr i et forsøk på å hente inn Rosenborg. I stede blir det Lou Dickenson som setter inn 6-2 i åpent bur, men en mann i utvisningsboksen. Å det er bare å gjenta at denne kampen er perget av et helt fantaskisk spill fra Rosenborgs førsterekke. Når de er i det humøret de er i i dag er de helt umulige å stoppe. I tillegg ser det ikke ut som om Trevor Koenig har tenkt å gi gamle lagkamerater noe gratis. Han står en meget bra kamp, med flere klassereddniger.  Kampen i Trondheim ender 6-2 til Rosenborg. Å trønderne øyer nokk et lite håp om å klare sluttspill plass alikevel.

3 per: 3-1 Skuddsatistikk: 5-18

MVP Storhamar : Lars Løkken Østli

MVP Rosenborg : Lou Dickenson