– Endelig løsnet det!

Det var det Manglerud/Stars tremålscorer Kory Falite hadde å si etter at Oslolaget hadde slått Frisk Asker 4-2 i en spennende, morsom og ikke minst viktig hockeykamp torsdag kveld.

Manglerud Star – Frisk Asker 4-2 (2-1,0-1,2-0)

– Dette var urolig viktig for hele laget, spesielt med tanke på at vi hadde tapt de to forrige kampene ganske klart. Vi har satt oss ned denne uka og sett på hva som måtte gjøres og at det funker i dag er kjempemoro, sier Falite.

Jevnt og spennende

Kampen i Manglerudhallen ble akkurat like jevn, spennende og lite god som man kunne forvente seg av et bunnoppgjør. Frisk tok ledelsen 3.23 ut i den første perioden ved Mikael Dokken, deretter tok Manglerud fullstendig over og gikk til pause i første periode med en meget fortjent 2-1-ledelse etter scoringer av Falite og Christoffer Hansson.

– De to første målene er forsvarsfeil av oss, sier en ekstremt skuffet Mats Lusth til hockeynorge.no etter kampen.

– Det er slike kamper vi må vinne. Vi, M/S og Rosenborg kommer til å være der nede med mindre en eller annen dytter inn en million i en av klubbene, forklarer Lusth og hinter litt til den vanskelige økonomiske situasjonen i klubben om dagen.

Andre periode startet som den første. Med at Frisk scora etter 3.08. Denne gangen ved Joachim Flaten. Det resultatet stod seg ut midtperioden, men i tredje periode avgjorde på mange måter Kory Falite kampen med sin andre scoring for dagen til 3-2 for M/S 3.06 før full tid. Asker pådro seg utvisning med drøye to minutter igjen på klokka og da var det så godt som gjort for Askergutta. De forsøkte å ta ut keeper hvilket resulterte i at Kory Falite kunne sette inn sitt hat-trick.

Deilig å ha Lawrence tilbake

Falites amerikanse rekkekamerat, Jason Lawrence, var tilbake i dag etter at han stod over kampen mot Storhamar. Det likte Falite svært godt.

– Det er viktig å ha med Jason. Han er en veldig god spiller og vi finner hverandre på isen. Det var en viktig faktor til at det løsnet for meg i dag etter at jeg har slitt i noen kamper og gjort for få poeng i forhold til hva jeg burde ha gjort, forklarer Falite.