Engasjerer seg for Supporterbussen sin

VIF Support, Foto: Privat
VIF Support, Foto: Privat

Vålerenga-familien engasjerer seg når bussen trenger reparasjon, på tre dager har de samlet inn 30 000 kr.

I snart 15 år har Glenn Larsen fraktet Vålerenga supportere rundt til bortekamper med VIF Supportbussen, og hockeymiljøet har han blitt som en far for.

Nå gir supporterne tilbake for all den tiden Glenn og hans kone Stefi har lagt ned for Vålerenga skal ha supportere også på bortebane.

I løpet av den siste uken er det flere ivrige supportere som har prøvd å melde seg på tur til serieåpningen, men Glenn har holdt på en hemmelighet, bussen trenger en kostbar reparasjon.

En så stor kostnad at det faktisk er mulig at bussen hadde kjørt sin siste reise.

MASSIV RESPONS

Dermed var det ikke vanskelig for de tre supporterne bak aksjonen og gjøre sitt for å prøve å redde supporterbussen, og responsen har vært massiv.

Ved lunsj tider torsdag  var det kommet inn nesten sytten tusen kroner bare i gaver, og giver gleden ser ikke ut til å stanse med det første. Siv Borgen og Stein Roger Johansen er godt fornøyde med innsamlingen så lang.

– Vi er overveldet over hvor mye som har kommet inn så langt, tiltross for at det bare har vært en hemmelig gruppe på Facebook.

Hvorfor har dere valgt å holde en slik innsamlingsaksjon hemmelig?

– Jeg (Siv) fikk streng beskjed av Glenn om at han ikke ville ha noen kronerulling for bussen, dermed måtte jeg få med meg Stein Roger og Kenneth på å starte dette i skjul. Men nå har det eskalert så mye at det neppe er mulig å holde det hemmelig så mye lenger. Vi har også fått med oss hans kone Stefi på å lokke han til Jordal i kveld, han skulle egentlig prøvd å få i stand bussen.

Torsdag ettermiddag slippes altså hemmeligheten i forbindelse med Vålerenga sin treningskamp mot Frisk Asker. Mange gleder seg til å se reaksjonen til Glenn på at det er samlet inn penger til bussen bak hans rygg.

Morten Ask donerer hjelmen sin til auksjon. Foto: Lars Oddvar Fjeldvang/vif-hockey.no
Morten Ask donerer hjelmen sin til auksjon. Foto: Lars Oddvar Fjeldvang/vif-hockey.no

Vålerenga Hockey ser også nytten i å ha en supporterbuss som kjører til alle bortekampene, og som kan stå utenfor hallen på hjemmekampene.

Det var ikke lange tiden markedssjef Lars Oddvar Fjeldvang brukte på å finne noe som kunne bringe penger inn til aksjonen. Signert kampbrukt hjelm fra Morten Ask sist sesong.

Denne hjelmen har det allerede vært litt krig om, forhåndsbudet ligger i skrivende stund på 1400 kr kan innsamlingsaksjonen fortelle. Den vil sammen med flere andre objekter går under hammeren på Vålerenga Vertshus etter at Vålerenga Hockey sin Kick Off er gjennomført tirsdag 8. september. Dit vil det også kommer flere andre godbiter og de tre grunnleggerne bak auksjonen oppfordrer folk til å fylle lommeboken med cash før ankomst.

MANGE SOM VIL HJELPE

Giverviljen fra klubben stopper ikke der! Erik Follestad Johansen har lovet å fikse et par signerte køller til auksjonen, også Jørgen Karterud skal se om han kan finne noe. Vålerenga sin egen kokk Ragnar Grindalen, som tidligere også har vært styreleder for VIF Support donerer bort Espen «Shampo» Knutsen sin drakt fra Columbus Blue Jackets.

Vålerenga Sjappa og Frode Veie donerer to replica hockeydrakter, disse kommer ikke inn i Sjappa før mot slutten av måneden.

Torsdag ettermiddag kom det enda en god nyhet for innsamlingsaksjonen,  onsdag kveld var det styremøte i Klanen. Der blei det vedtatt å gi VIF Support 10 000 kr i støtte for å opprettholde turene særlig i hockeysesongen. Med bidraget fra Klanen er innsamlede midler tett oppunder 30 000kr, samt at det er allerede pågående auksjoner til inntekt for bussen i den Innsamlings gruppen hvor budene nærmer seg tilsammen 10 000kr.

Ønsker du å følge med på hva som kommer eller allerede er på auksjon så finner du bilder og mer om dette i Facebook gruppen: Innsamlingsaksjon for VIF Support.

Der finner du også kontonummer, og andre måter du kan komme med et bidrag. Alle er velkommen enten du er Vålerenga supporter eller en av supporterne som gjerne benytter bussen til å få tak i noe å leske seg med i pausene på Jordal eller en hall nær deg.

Støtt SportsNorge.no:

FØLG SPORTSNORGE.NO PÅ FACEBOOK