Enkel hjemmeseier for Sparta

Lørdagens kamp mellom Sparta og Tønsberg ble enkelt vunnet av Sparta 6-1. Hjemmelaget dominerte fullstendig første periode, og når Tønsberg tok tilbake initiativet i andre fikk de ikke uttelling i sin gode periode i kampen.

Se flere bilder fra Thomas Kruse

Kampen starter med at Sparta utnytter en tidlig utvisning og gjør 1-0 etter 3.13 av første periode ved Michael Haga assistert av Solberg Andersen. Sparta fortsetter å presse og har en bra sjanse etter dårlig forsvarsspill av Tønsberg etter omtrent fire minutter. Tønsbergs kaptein Henric Nordin får sin andre utvisning etter omtrent sju minutter, men en situasjon etter ca minuttet fører til at bortelaget er litt heldige og Sparta får en utvisning der Tønsberg også skulle hatt en tominutter.

Sparta fortsetter å dominere kampen og går opp i en fortjent 2-0 ledelse etter omtrent elleve minutter. Målscorer var Henrik Malmstrøm, Spartas poengkonge på pasning fra Solberg Andersen og Haga. Skjer ikke så mye mer av sjanser resten av perioden. Til tross for en utvisning til hvert av lagene, skapes ikke mye foran målene. Sparta har totalt dominert perioden, og vinner skuddstatistikken 16-6 noe som høres mye ut for Tønsbers del. Bortelaget har knapt klart etablere seg i angrepssonen utenom i powerplay, og må virkelig gjøre noe for å klare å komme tilbake i denne kampen.

Andre periode starter med at Tønsberg scorer etter 23 sekunder ved Ross Ring-Jarvi. Skyter fra blålinja på noe som ser mer ut at han lemper pucken inn i sonen, men pucken går mellom bena på Spartas keeper og i mål. Heldige der bortelaget. Bortelaget har også en fin mulighet eter drøye to minutter, da det blir retur fra keeper men det misses i skuddøyeblikket på en eventuell retur. Sparta bommer på åpent mål etter omtrent fem minutter, der var det vidåpent, men pucken går over målet, dessverre for hjemmelaget. Tønsberg har kommet mer med etter det noe heldige reduseringsmålet.

Er mer jevnspilt denne perioden, men Sparta øker ledelsen etter 16.21 av perioden da Mike Ramsey kommer seg rundt målet og klarer å sette pucken i mål i nærmeste hjørne da Rasmus Stenebråten ikke er rask nok rundt og dekker ikke den siden med kroppen før skuddet er forbi han. Etter at Tønsberg får nok en utvisning benytter Sparta muligheten til å øke til 4-1 med trettifire sekunder igjen i perioden. Målet kom etter en retur og ingen av bortelagets spillere var først på den og fikk den vekk før Jonas Solberg Andersen fikk skutt den i mål fra kloss hold. Assist til Blake Evans og Logan Stephenson. To mål i sluttminuttene til Sparta kom etter at Tønsberg har spilt mye bedre i hele perioden enn i første. Tønksberg vinner skuddstatistikken 14-12 i denne perioden, men hadde 14-7 ca fem minutter før periodeslutt.

Tønsberg åpner også siste periode bra og etter snaue minuttet kommer de alene med keeper, men uten å få pucken i mål. Men Sparta slår tilbake og etter nøyaktig to minutter av perioden øker de til 5-1. Målet gjøres av Ramsey på pasning fra Andreas Stene og Niklas Roest.

Første ti minuttene er hendelsesfattige, før det blir gitt en dobbeltutvisning for roughing etter en situasjon foran Tønsbergs mål. Ser ut som Nordin vinner den kampen da Spartaspilleren går rett i bakken etter et slag. Stenebråten i Tønsbergs mål gjør en veldig god redning med åtte minutter igjen. Minuttet etter ser det ut som at Tønsberg har en puck i tverrliggeren.

Sparta gjør nok et mål med ca seks minutter igjen på et skudd som går i borteste hjørne for Stenebråten, var nok muligens ikke helt patent på det skuddet keeperen der. Tobias Skaarberg gjør målet på pasning fra Bäärnhielm og Selvaag. Første målet for Skaarberg etter å ha vært i Sparta siden sesongen 2007/2008. Siste periode har vært preget av at kampen på mange måter er over, og selv om Sparta har hatt overtaket, har det ikke vært hockey med kvalitet ute på isen. Sparta vet at seieren er i boks, og Tønsberg har innsett at idag kommer de ikke tilbake. Sparta vinner skuddstatistikken 18-6 i siste periode, 46-26 totalt.

 

Spartas beste: Mike Ramsey

Tønsbergs beste: Ross Ring-Jarvi