Enkelt i Stavanger for hjemmelaget

Stavanger vant enkelt mot Tønsberg selv om begge lagene var skadeskutte på backsiden i dagens kamp. 8-1 ble det til slutt.

Kampen i Stavanger er ikke en gang tre minutter gammel da Stian Høygård får en glimrende pasning Tim Kunes rett foran mål og kan ganske enkelt gjøre 1-0. Assist også til Mathias Trettenes. Hjemmelaget har fullstendig dominert de første minuttene og har hatt ni skudd på mål de første fem. Et par av de har vært alene med Filip Hammarlund i bortelagets mål. Tønsberg har forøvrig også i dagens kamp unge Mathilde Nilsen som reservekeeper, og med for første gang på laget i årets sesong er Gerhard Nilsen jr. som la opp som spiller på høyt nivå etter at Tønsberg rykket opp ifjor. Alexander Olsen Syversen er også borte fra dagens lagoppstilling så Mats Knutsen er igjen satt opp som back.

Bortelaget med sin første sjanse etter ca åtte minutter, Ross Ring-Jarvi kommer alene med Henrik Holm i Stavangers mål. Rett etter får Oilers kampens første utvisning, men selv med et bra powerplay, spiller ikke bortelaget seg til noen farlige skuddsjanser. Henric Nordin tvinger Holm til en meget bra redning etter ca tolv minutter, skuddet kom fra kloss hold og var refleks av keeperen der. Kommer mer inn i kampen nå Tønsberg. Christian Linge viser hurtighet på en bra kontringspasning fra Victor Danielsen og er nære på å komme seg fra fra backen sin og skutt mot mål. Med fire minutter igjen av perioden kommer Oilers seg til to kjempesjanser. Første blir reddet, men blir en retur som hjemmelaget er først på. Men ender i at keeper får blokkert. Neste store sjanse kommer også til Oilers og nok en gang reddes det bra av reservekeeperen til Tønsberg.

Stavanger vinner skuddstatistikken 17-11 etter den dominerende starten, Tønsberg har kommet mer inn i kampen og har skapt sjanser de også. To keepere som har stått en bra periode førte til at det kun ble ett mål bokført.

Andre periodens første sjanse kommer til Tønsbergs Christian Saxrud som plutselig har ingen mellom seg og keeper, men får ikke gjort noe med den. Dan Kissel får en fortjent utvisning da han skal ta igjen på Mats Knutsen etter en takling fra sistnevnte. Går opp i ansiktet på han og gir ham et slag med kølla på beinia og et slag mot ansiktet. Stavanger gjør en meget bra jobb i undertall og nekter Vikings å få til noe som helst.

Kjempesjanse til hjemmelaget etter ca seks minutter, da målet er delvis åpent men skuddet som kommer treffer keeper og det er fortsatt bare 1-0. Rett etter har Stavanger muligheten tre mot en i kontring, men der er de upresise og ingenting kommer ut av den situasjonen heller. Bortelagets Gerhard Nilsen jr. får en utvisning for hekting etter ca åtte minutter og Stavanger har sin første sjanse til overtall i denne kampen. Det utnytter de bra og Dan Kissel erDennis Løvold Sveum finner åpningen mellom keeper og stang på en fin tversoverpasning fra Kaunismäki. 3-0 kommer bare atten sekunder etter, målet denne gang kom ved Dan Kissel på assist fra Lukas Andersen David og Kurt Davis. Martin Strandfeldt står bak 4-0 til hjemmelaget med 8.32 igjen av perioden på assist fra Juha-Pekka Loikas og Kurt Davis. Dette likner på Tønsbergs siste periode mot Vålerenga der målene også kom tett på med 4 mål på 3 minutter. Her kom det tre mål ca 1.40.

Roer seg ned etter disse hektiske minuttene og Tønsberg kommer inn igjen i kampen selv om det ser ut som kampen er avgjort nå. 5-0 kommer med minuttet igjen av perioden i et overtall der Nordin fikk 2+10 for holding og dårlig oppførsel. Kissel gjør sitt andre for dagen på et skudd fra distanse.

Stavanger åpner tredje periode med å gå opp til 6-0 etter mindre enn halvannet minutt, Lukas David gjør alt selv ved den anledningen. Etter tre og et halvt minutt fpr bortelagets Andreas Liljedal to minutter for roughing etter å tatt nakkegrep rundt en Oilersspiller som var fremme ved Hammarlund i bortemålet. Kurt Davis gjør 7-0 til Oilers omtrent midtveis i perioden etter en glimrende tversover fra Peter Lorenzen i overtallsspill. Assist også til Kunes. Bortelaget får noe som bare er et trøstemål ved Dan Fredrik Nygård assistert av Nordin med under ni minutter igjen av kampen. Stavanger fortsetter å jage flere mål, og har en bra sjanse like etter som reddes.

Med sju minutter igjen er hjemmelaget uheldige som ikke øker. En pasning fra bak mål treffer køllebladet til en Oilersspiller, men får ikke satt den i mål. Tilskuertallet oppgis å være 3259 i hallen, og de får se at Liljedal og Høygård får hver sin slashingutvisning. Men siden Oilersspilleren får 2+2 blir det overtall for bortelaget. Ikke at det hjelper for Stavanger øker til 8-1 i undertall ved Davis.

Med fire minutter igjen er Nygård plutselig inne i Stavangerbåsen og skal sloss. Han vises ut to minutter etter den situasjonen. Kampen ebber ut uten flere scoringer og Stavanger tar en velfortjent seier og viser forskjellen på topp og bunn i GET-Ligaen igjen. Skuddstatistikken ender 52-29 til hjemmelaget.

 

Stavangers beste: Kurt Davis

Tønsbergs beste: Ross Ring-Jarvi