Eventyret fortsetter for Lars Haugen

Solskinnshistorien om Lars Haugen (25) fortsetter i KHL-klubben Dinamo Minsk.

Rett etter årets VM i Stockholm/Helsinki, der Lars Haugen på nytt storspilte, fikk han tilbud fra de svenske mestrene Brynäs, men Lars takket høflig nei grunnet lovnader om én av to plasser i Dinamo Minsk.

På spørsmål om hvor stor sjansen for å bli førstekeeper svarer Lars følgende;
 
– Jeg tror sjansen er der, absolutt. Litt usikkert med ny trener, men det er bare å krige på og vise at man vil ha den plassen. De signerte en toårsavtale med Kevin Lalande nå, som var førstekeeper i fjor – så jeg konkurrerer med en veldig god keeper, men det gjør det bare morsommere.
 
UAKTUELT Å SPILLE FOR SJAKHTAR SOLIGORSK
 
Ettersom Lars stilte visse krav til neste sesong – noe som ble innfridd, var det ingen grunn til å forlate Minsk.
 
– Jeg ble værende i Minsk fordi jeg har kontrakt med de neste sesong. Samtidig så sa jeg tidlig ifra til de at det var uaktuelt å dra tilbake for å spille i den hviterussiske ligaen. Men, klubben sa de ville satse på Lalande og meg så da var det aldri aktuelt å dra noen andre steder.
 
VELDIG ANNERLEDES HVERDAG
 
Livet som hockeymålvakt i Minsk er alt annet en det som Lars er vant med fra gamlelandet;
 
– Hverdagen i Hviterussland er veldig anderledes enn i Skandinavia. Man har problemer med å kommunisere og kulturen kan til tider være litt uvant. Det blir mye tid alene og mye dreping av tid, sier en lattermild målvakt.
 
– Men, samtidig er jeg der for å spille hockey og hockeymessig så trives jeg veldig bra. Det er det jeg prioriterer akkurat nå, sier Lars til HockeyNorge.no.
 
FUNNET FOR LETT
 
Etter å ha blitt veid og funnet for lett for Lørenskog ble Lars lånt ut til Manglerud Star i 2010/11 sesongen.
 
FIKK SJANSEN
 
Da Pål Grotnes fikk en kjenning av en gammel lyskebetennelse rett før VM i Slovakia 2011 – plukket Lars opp hanskene og beviste hvilken kapasitet han er mellom stengene.  Dette også mye takket være en syv ukers meget intens treningsperiode med landslagets keepertrener Per-Erik Alcén.
 
EVENTYR
 
Etter VM-suksessen ble det klart at KHL-klubben Dinamo Minsk skulle bli Lars’ sin nye arbeidsgiver. – og 18. mai 2011 signerte han en toårskontrakt med klubben. For et eventyr for unggutten som Lørenskog ikke ville satse på.
 
Lars tilbrakte mesteparten av sesongen i HC Sjakhtar Soligorsk i Hviterusslands Extraliga, men Lars ventet tålmodig på sin sjanse. Han ble den andre nordmannen og den første norske målvakten som har spilt i KHL da han debuterte for Dinamo Minsk den 24. februar 2012.