Fantastisk snuoperasjon av Lillehammer

Lillehammers superrekke med Wehn, Campbell og Schell stod for ni målpoeng og Ryan Nie stengte målet siste minuttet da Lillehammer vant 4-3 borte mot Tønsberg i torsdagens kamp.

 Før kampen ble Rune Gulliksen hedret med gave fra klubben som var et bilde som var tegnet der motivet var hans karriere, og en blomsterbukett fra den offisielle supporterklubben.

Selve kampen begynner rolig, Tønsbergs første sjanse kommer etter drøye fire minutter, Glenn Stian Eliesen sender avgårde et skudd som reddes av Ryan Nie ved nærmeste stolpe. Etter fem minutter blir bortelagets Aaron Marvin utvist for hekting og dagens første sjanse til overtall er et faktum for hjemmelaget.

Lillehammer spiller bra med en mann mindre på isen og farligste sjansen kommer med tre sekunder igjen av utvisningstiden da Nie redder bra og blokkerer pucken. Lillehammer blir fulltallig rett etter og kommer fort inn i Tønsberg sone der Alexander Olsen Syversen tyr til en hekting for å stoppe dem og får to minutter for den. Tønsberg spiller bra i undertallet, og farligste sjansen kommer til Tønsberg da Dan Fredrik Nygård får tak i pucken og fosser mot Lillehammers mål med en back i ryggen som til slutt klarer å hindre ham i å skyte.

Første ti minuttene har vært jevne, og hjemmelaget har kanskje vært nærmest scoring. Scoringen kommer med 8.20 igjen av perioden da Christian Saxrud finner Nygård med en glimrende tversoverpasning som Nygård enkelt kan sette bak en utspilt keeper. Med sju minutter igjen av perioden spretter pucken i Tønsbergs målgård uten at noen fra Lillehammer får satt køllebladet på den.

Lillehammer har et par gode muligheter med fem minutter igjen av perioden. Tilløp til panikk defensivt hos hjemmelaget noen sekunder der, før pucken til slutt blir klarert. Med to og et halvt minutt må Tønsberg igjen spille med en mann mindre etter at Andreas Liljedal utvises for en knetakling. Etter et bra press i overtall får Ross Ring-Jarvi snappet og pucken og fosser inn i Lillehammers sone der han finner Mats Knutsen med en tversover som kan øke til 2-0 for hjemmelaget. Første perioden har gått Tønsbergs vei og Lillehammer har mye mer å gå på.

Andre periodes første sjanse som får et godt skudd blokkert av en Tønsbergback. Aaron Marvin får en ny utvisning for hekting og Tønsberg bruker bare femten sekunder på å øke til 3-0 ved Hallström. Vikings fortsetter spille seg til gode sjanser, etter ca seks minutter av perioden Kommer Jo Hegg til skudd fra kort hold som reddes glimrende av Nie i Lillehammers mål.

Lillehammer er på en farlig visitt med tretten minutter igjen, der er Stenebråten våken. Lillehammer fortsetter å presse på og får betalt med 11.26 igjen på klokka da plutselig har åpent mål og setter enkelt inn 3-1 ved Max Campbell. To gode sjanser på kort tid med drøye åtte minutter igjen av perioden. Først en tversover fra Lillehammer som nære finner en medspiller på blank kasse.

Deretter kontrer Tønsberg og fremtvinger en blokkering fra keeper. Stenebråten redder mesterlig etter nok en tversoverpasning, har vært god etter han kom tilbake fra sykdom. Neste skudd fra Lillehammer kommer fra blålinja og reddes enkelt med snapphandsken. 3-2 reduserer Lillehammer til etter en trengt situasjon der pucken går under Rasmus Stenebråten i målet med i overkant av seks minutter igjen av perioden, og kun minuttet etterpå er opphentinga et faktum. Målet kom ved Schell som gjør bortelagets tredje mål på ca seks minutter.

Tønsberg kommer tilbake og prøver seg på skudd fra Eliesen og Hallström med ca tre minutter igjen på kampuret. Med to minutter igjen har Lillehammer en god sjanse som keeper får blokkert på et bra sett. 

Siste minuttet ser det ut til at Jo Hegg blir tatt med ulovlige midler på vei inn i Lillehammers sone, men ingenting dømmes der. Lillehammer hadde en veldig god periode da de fikk full uttelling, ellers har hjemmelaget vært et beste laget de to første periodene.

Tredje periode starter med en utvisning for tripping på Tønsbergs Patrik Eriksson. Lillehammer presser på, men hjemmelaget forsvarer seg bra og det som kommer av skudd blokkeres av keeper. 

Etter nøyaktig tre og et halvt minutt kombinerer Lillehammer seg bra inn i Tønsbers sone, pucken går lett fra spiller til spiller og det det ender i at de går opp i 4-3 og har nå snudd kampen. Målet ble gjort av Max Campbell.

Tønsberg går rundt på kun fem backer i dagens kamp, ettersom Daniel Bøen Rokseth ble skadet i sist kamp mot Storhamar og mangler idag. Dobbeltutvisning etter drøye fem minutter spilt, Stian Granli for hjemmelaget og Joachim Fridtjov Jensen for bortelaget og det er fire mot fire på isen. Er ikke mye sjanser første halvdelen av siste periode, mye kriging og Lillehammer har nok overtaket spillemessig uten å skape store sjanser.

Stenebråten redder glimrende med drøye åtte minutter igjen og holder hjemmelaget inne i kampen. Første forserer en Lillehammer mot mål fra kanten, og det blir en retur som Stenebråten redder med benet. Neste sjanse får Tønsberg da de kommer til skudd som lett blokkeres av bortelagets målvakt.

Hjemmelaget får sjanse til powerplay med seks minutter igjen av siste periode da Erik De La Rose for slashing. Men de utnytter ikke sjansen og Lillehammer kan holde tett, skapte ikke mye der hjemmelaget som behøver alle poengene de kan få for å kunne nå en sluttspillplass, mens bortelaget er med i kampen om fjerdeplass som gir hjemmebanefordel i kvartfinalene.

Godt spill av Lillehammer med knappe tre minutter igjen tvinger frem en blokkering av keeper i en trengt situasjon foran målet. Stor sjanse til hjemmelaget, fantastisk redning av Nie i målet på skuddet fra kort hold. Lillehammers Dag Morten Wehn utvises samtidig for farefullt spill med høy kølle med kun 1.15 igjen av perioden og Tønsberg tar ut keeper og skal spille seks mot fire.

Rett fra dropp er det en utrolig sjanse til Tønsberg. Pucken er en stund fri i målgården men keeper får blokkert. Stort press fra hjemmelaget og flere farligheter på kort tid uten at pucken vil i mål. Dømmes offside i målgården til hjemmefansens store fortvilelse og pucken droppes i nøytral sone. Ryan Nie er en matchvinner de siste sekundene med noen utrolige redninger. Lillehammer skyter utenfor to ganger de siste få sekundene på åpent mål og det ender med seier til 4-3.

Tønsbergs beste: Christian Saxrud

Lillehammers beste: Max Campbell

Kampfakta:

Tønsberg Vikings – Lillehammer

Tønsberg Ishall

Tilskuere: 235

1. periode: 1-0 (11.40) Dan Fredrik Nygård(Christian Saxrud, Glenn Stian Eliesen), 2-0 (19.26) Mats Knutsen (Ross Ring Jarvi)

2. periode: 3-0 (23.51) David Hallström (Nygård, Saxrud), 3-1 (28.34) Max Campbell (Brad Schell, Dag Morten Wehn), 3-2 (33.42) Alexander Reichenberg(Aaron Marvin, Johan Nilsson), 3-3 (34.51) Brad Schell (Wehn, Campbell)

3. periode: 3-4 (43.30 Max Campbell (Schell, Wehn)

Skuddstatistikk:  30-43(12-10,11-12,7-21)

Utvisninger Tønsberg: 4×2

Utvisninger Lillehammer: 5×2